2008-12-06

Lugn i stormen

Jag måste säga att jag förvånas en del av väldigt mångas reaktioner på regeringens extrasatsningar och över huvud taget på mångas beteende i denna kris. Samtliga särintressen fullständigt skriker efter mer satsningar just på deras område. Ansvarstagandet och helhetsbilden känns som bortblåst.

Jag vet inte om regeringens insatser nu räcker eller inte. Det vet ingen. Men något vi vet är att missköta statsfinanser är oerhört skadligt för Sverige. Det är för att vi har välskötta finanser som vi har råd med satsningar på 40 miljarder utan nedskärningar.

Stefan Arrelids kommentarer är häpnadsväckande. STATEN ska ta större ansvar för KOMMUNERNA. Kom ihåg att Stefan Arrelid har de senaste två åren fattat beslut om budgetar UTAN några som helst buffertar. INGENTING har sparats i ladorna, tvärtom gör de slut på de pengar vi har i mycket snabb takt. Idrottsparken är det värsta exemplet. 300 miljoner kronor samtidigt som han skurit ner hemtjänsten och kommunen går med underskott. Och nu ska staten komma in och rädda honom.

Som sagt, ingen vet om det är tillräckligt det regeringen gör, men kom ihåg att vi satsar just nu mest av ALLA Europas regeringar.

Samtidigt föreslår Mona Sahlin att vi ska ta våra pensionspengar i AP-fonderna och köpa Volvo och Saab. När jag tänker på vad det kan leda till knyter det sig i magen på mig. Våra pensionspengar ska alltså riskeras på två företag som mycket väl kan gå i konkurs även om staten är ägare. Miljarder pensionspengar kan gå upp i rök. Och vad säger att det slutar med Volvo och Saab?

Oppositionen kan inte samla ett gemensamt alternativ och en gemensam politik. De kan inte ens bestämma sig för om de ska samarbeta eller inte. Dom är inte redo att leda Sverige.

Jan Björklund berättade igår hur regeringen jobbar och det känns mycket förtroendeingivande. Dom jobbar frenetiskt med inte panikslaget. Jag får känslan att alla andra rusar runt som yra höns, då måste vi ha det några som är aktiva men samtidigt lugna i stormen.

Inga kommentarer: