2008-12-20

Ny demokrati

Nej, inte det gamla partiet, utan just en ny demokrati. Det är vad vi ser med internets intåg. Debattsajten Newsmill är fascinerande. Medan DN Debatt är ett nyhetsplakat så lyckas Newsmill verkligen fånga upp intressanta debattörer, varav en del är sådana som aldrig fått fram sin åsikt tidigare.

Ett exempel är signaturen "John" som beskriver hur han var nära att bli mördad av Thomas Quick för snart 35 år sedan. Han hade kontaktat Hannes Rådstam som gjorde dokumentären om Quick där han tar tillbaka sina erkännanden men inte fått medverka. Nu kan han ändå komma fram och berätta sin berättelse. Den kanske inte är sann, men det ger fler perspektiv.

Ett annat är "mannen med de svarta ögonen" som beskrivs i Liza Marklunds bok "Gömda". Han erkänner att han tre gånger misshandlade "Mia" men menar att Marklund i övrigt hittat på allting och att det är han som är det verkliga offret. Jag har noll tolerans med sådana som han och undrar vad han gör ute, men det är ändå intressant att han får ge sin sida av det hela. I det här fallet blir hans putenuttiga sätt och snyftande berättelse för mig bara en bekräftelse att han troligen är ett riktigt as.

Newsmill är internet när det är som bäst. Och blir man inte publicerad på Newsmill kan man alltid starta en blogg.

Inga kommentarer: