2008-12-16

Var ska jag börja?

Jag börjar väl med det trevliga. Lussetåget på kommunfullmäktige igår var väldigt bra. Musikklass från de Geer, dom kunde verkligen sjunga! Dessutom utdelning av stipendier med hjälten Jonas Jacobsson på plats. Stående ovation för honom såklart!

Sen till det tråkiga, typ resten av fullmäktige. Det togs en del konstiga beslut igår. Bland annat om att lägga ner fullmäktigeberedningarna. Den officiella orsaken var att "uppdraget var för otydligt". Och vad brukar man göra åt det? Kanske göra det tydligare? Nej då, istället lägger man ner. Den inofficiella anledningen var att beredningarna jobbat lite för bra. De har lyssnat på vad lokalbefolkningen tycker och tänker och drivit det över blockgränserna oavsett vad kommunledningen sagt. Såna uppkäftiga beredningar kan man inte ha om man ska centralstyra.

Svaret på Stefan Hagfelts fråga om trafiksituationen på Lindövägen var märklig, men ärlig. De erkände rätt upp och ner att trafikkaoset som var nu var helt enligt plan och att syftet var att tvinga folk att åka buss och cykla istället för bil.

Flytten av boende från Vångadal till Bråviksgården är också mycket märklig. De anger två skäl att flytta dessa boende (som inte mår bra av sådana saker). Ett: att nuvarande lokalerna är för dåliga. Framstötar från fastighetsägaren (privat) om att bygga om har de dock ignorerat. Två: att det finns lediga kommunala lokaler i Krokek. Eftersom det första argumentet inte håller finns det bara det andra skälet kvar. Folk ska bo i kommunala hus, därmed basta!

Det här är en del i Kerstin Hildebrands kommunalisering. Privata alternativ ska bort.

Inga kommentarer: