2009-01-07

Back to work

Oppositionskorridoren börjar fyllas. Kristdemokraterna var här först, Jörgen kom någon minut efter mig. Det är kommunstyrelse idag efter lunch. Hoppas att de fått igång ett element i Rådssalen, där brukar det vara kallt även när det är plusgrader ute. Bävar för hur det är idag. Nåja, man får ju vara inomhus i alla fall.

NT har korrigerat det där med Palestina även i tidningen ser jag. Utmärkt, det är viktigt. Tyvärr har ett annat fel smugit sig in i artikeln. Det står att 635 civila har dödats i striderna. Det är den totala dödssiffran varav en majoritet Hamas-män. Men eftersom media hela tiden klumpar ihop civila och soldater får man lätt uppfattningen att alla som dör är civila.

Kom hela tiden ihåg att en vapenvila är möjlig. Om Hamas slutar skjuta in i Israel och om smugglingen av vapen till Gaza slutar så upphör kriget. Men Hamas gör inte det. Hamas startade konflikten och vägrar att sluta den, ändå är det Israels ansvar som man hela tiden talar om. På TV4-nyheterna i morse diskuterades ett förslag till fredsavtal som Frankrike och Egypten har lagt fram. Hur ställer sig Israel till det, frågade programledaren. Hamas ståndpunkt var tydligen inte intressant.

De skolor som träffades igår besköts för att det kom granateld därifrån. Det är en välkänd taktik från Hamas att göra så. Dödsfallen blir inte mindre tragiska för det, men vi ska komma ihåg vilka som bär huvudansvaret.

Inga kommentarer: