2009-01-25

Klart att det finns pengar till Ria

Jag har flera gånger besökt Ria-centret som ligger uppe vid Campus Norrköping. Det är en ovärderlig verksamhet med stora ideella insatser och ett andningshål för Norrköpings många hemlösa. De serverar frukost och lunch o hjälper på andra sett dessa hårt plågade människor.

Tidigare dömdes köket ut av kommunens egna miljö- och hälsoskyddsinspektörer och nu meddelar kommunen att de inte tänker bistå med några pengar till den nödvändiga rustningen. Det blir nästan lite lustigt mitt i det tråkiga. Många av de som äter maten som tillagas i det köket har stora delar av sitt liv fyllt sina kroppar med alkohol och droger. Nu ska de inte få den här maten eftersom risken att den är farlig är för stor.

Men ingen skada skedd om det här leder till att de får ett fräschare kök att laga maten i. Att socialnämnden inte kan plocka fram den typen av pengar rätt upp och ner (1-3 miljoner) förstår jag. Istället kan man exempelvis använda kommunstyrelsens anslag för oförutsedda utgifter. Det gjorde man förra året då symfoniorkestern fick tre miljoner kronor efter att ha drabbat av oförutsedda kostnader.

Om symfoniorkestern kunde få tre miljoner kronor, måste det väl gå att få fram pengar till de mest utsatta människorna?

1 kommentar:

Anonym sa...

bidrag, bidrag bidrag
ständigt dessa bidrag alla ska tilldelas...