2009-01-10

Utplåna Israel - det får man tåla

Jag och Erik Svansbo var och tittade på demonstrationen "för folkrätt" som hölls i Hörsalsparken. "Värdig" är det ord som Lars Stjernkvist beskriver den med. Talarna höll en hyfsad ton och Lars sa en del bra saker, på det sättet håller jag med om att det var värdigt.

Det som dock inte var det minst värdigt var flertalet Hizbollah-flaggor. En sådan organisation, med uttalat mål att utplåna Israel och judarna som bor där, har så lite med folkrätt och värdighet som det kan bli. Erik frågade Lars efteråt, men han ville inte ta avstånd från flaggorna. Widar Andersson skriver om saken:

"Mathias Sundin och Erik Svansbo buade inte. Fast lite upprörda var de. På scenen fanns en Hizbollahflagga vilket retade de två lokala folkpartisterna. Men herregud - den som är så snarstucken och enögt känslig att man inte pallar med en sådan sak i en demonstration av det här slaget; den bör hålla sig hemma."

För mig är detta ett oerhört märkligt resonemang. Varför ska man "palla med" terroristorganisationer? Har man inte som demokrat en skyldighet att bli upprörd? Jag lastar inte Lars Stjernkvist eller någon av arrangörerna för att dessa personer dyker upp. Jag förstår också om man inte känner igen vissa flaggor (vilket ingen använde som ursäkt). Men när man blir konfronterad med det efteråt och inte ens då tar avstånd, då har man hamnat snett.

Jag har fetstilat "av det här slaget" i det Widar skriver. Jag kanske läser in för mycket i det, men jag tycker det säger en hel del. Det är en oerhört förlåtande attityd mot människor som står för rent vidriga åsikter. I demonstrationer "av det här slaget" får man liksom acceptera lite judehat, utplånande av Israel och dylikt. Widar delar inte dessa åsikter, såklart, men varför markerar han då inte kraftigt mot det? Den överslätande attityden legitimerar fruktansvärda åsikter.

Jag vet att Lasse inte delar vare sig Hamas eller Hizbollahs värderingar. Just därför måste han och andra markera.

Se bilder på Eriks blogg.

Per Gudmundson skriver om fler sossar under Hizbollah-flag.

9 kommentarer:

Johannes Almborg sa...

Titta, ett hakkors var med också! När gick tåget tillbaka till tyskt 30-tal egentligen?

Anonym sa...

Är du den Johannes Almborg som ville atombomba och asfaltera jordens mest tättbefolkade område nyss? Kan du inte berätta mer om ditt mentala handikapp istället!!

Anonym sa...

Menar du att du var där med den Erik Svansbo som på sin blogg ville att regeringen skulle utvisa en (för honom)misshaglig samhällsdebattör???

Pophöger » Blog Archive » Flytta, Mohammed Omar

Muslimske debattören Mohammed Omar kommer nu ut som islamist. Han menar att Israel har ägnat sig åt etnisk resning. Den har väl gått sådär, får man påstå, eftersom en stor del av israels befolkning består av araber. Han menar att palestinierna inte får det stöd de behöver ha. Jag förstår hans ståndpunkt om han menar militära attacker mot Israel. I övrigt är världen starkt bakom Hamas. Eftersom han stödjer Iran och vill se ett islamistiskt samhälle bör han följa sitt hjärta och flytta till Iran. Alternativt kan svenska regeringen hjälpa honom dit medelst utvisning.

blogg.svansbo.se/2009/01/10/flytta-mohammed-omar/ - 5 timmar sedan - Liknande sidor

Johannes Almborg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johannes Almborg sa...

Anonym 21:22: Ville och ville... Jodå, det var jag som hade som absolut sista slutgiltiga förslag, när allt annat (Förhandlingar m.m) har misslyckats, att fälla några bombmattor med högkvalitativt kärnbränsle över det område som kallas mellanöstern... Lite väl drastisk åtgärd kanske, men effektiv -Det måste man erkänna, ty döda människor krigar inte och fred är väl avsaknad av krig?

Det är dock ingenting jag hoppas på. Men jag sa att ibland tror jag att det är enda sättet att få fred där nere! -Viss skillnad där. (Jag glömde tydligen att ironi och sarkasm inte alltid funkar över internet den där gången.)

Berätta om mitt 'mentala handikapp'? Jodå... Jag kallar det visserligen för "neuropsykiatriskt funktionshinder". Jag brukar ta 500-1000:- för en sån föreläsning. -Du är välkommen att ta kontakt med mig om du är nyfiken... :-)

Nicklas Eriksson sa...

Erik Svansbo är ytterligare en av de nazifolkpartister som anser att massmord är HELT okej så länge det är rätt (hans) sida som utför det.

Fan, Torgny Segerstedt hade klappat till såna som Segerstedt, Gudmundson, Erixon med flera rätt över käften i skam över att de finns och smutsar ner hans folkparti.

Nicklas Eriksson sa...

Erik Svansbo är ytterligare en av de nazifolkpartister som anser att massmord är HELT okej så länge det är rätt (hans) sida som utför det.

Fan, Torgny Segerstedt hade klappat till såna som Svansbo, Gudmundson, Erixon med flera rätt över käften i skam över att de finns och smutsar ner hans folkparti.

Helena sa...

Verkligen ett helt vidrigt inlägg av såväl Johannes A som den där Erik Svansbo. Jag har fått rösta två gånger hittills och valt Fp bådadera gångerna. Om dessa är representativa för folkpartiet är det klart dags att se sig om efter mänskliga alternativ!!!

Anonym sa...

Den enes terrorist - den andres frihetskämpe.

Om FN helt plötsligt skulle säga att Sverige skulle bli hemland för IYFEG och att alla svenskar ska bli bestulna på allt dom har och bli deporterade till norrland, då skulle IYFEG anse att de som gör motstånd är terrorister. Alla svenskar skulle däremot anse att dom är frihetskämpar och hjältar.

Det är helt naturligt att dom som blivit mördade/deporterade/bestulna osv vill att tjuv-och-mördarstaten Israel ska utplånas.