2009-03-31

Inget eget ansvar

Jag instämmer med föregående talare att det inte var någon höjdardebatt i KF igår. Delar av Socialdemokraterna hade bestämt sig för att det inte skulle pratas något om kommunen, utom regeringen och världen i stort.  

Bristen på eget ansvar gjorde mig nästan skrämd. Att de inte går upp och gör avbön förstår jag, så funkar politiken. Men att de på fullaste allvar menar att de själva gjort allt de kan för att rusta kommunen och nu ska staten träda in med pengar, det är obegripligt.
Under de goda åren har de inte sparat något i ladorna, istället har de tömt ladorna och till och med belånat själva ladan.
Nu börjar de sälja ut verksamhet och är helt oförmögna att inse att beslut de fattat om exempelvis Idrottsparken nu får konsekvenser. De 300 miljoner för Parken kunde använts till att rusta skolor och vägar idag, till en billig peng dessutom. De elva miljoner som ombyggnaden kostar varje år, motsvarar hela besparingen inom vård- och omsorg.
Men ingen tar ansvar. 

Att man dessutom ett par timmar senare tar beslut om att köpa in nya spårvagnar för 250 miljoner, det är rent oansvarigt.

4 kommentarer:

Tobias Josefsson sa...

Det verkar inte vara särskilt lätt i de östra länsdelarna just nu, varken som politiker eller invånare.

Mathias Sundin sa...

Nej, det kan man lugnt säga!

Niklas Frykman sa...

Jag känner igen visan. Vi hade samma i vår debatt i Eskilstuna i förra veckan. Fast jag hade ju Lennart Gabrielssons ande till hjälp. ;)

Markus Wiechel sa...

Du förtjänar stor respekt. Jag var med på KF sammanträdet igår och tycker att du trots sossarnas idiotiska sätt att debattera (inte minst Peter Kennerfalk) skötte dig mycket bra. Du hade många bra argument och jag är helt med dig, inte minst angående spårvagnarna som nu mitt under lågkonjunktur skall köpas för en skrämmande stor summa.