2009-03-18

Lindö FF och integration

Ikväll besökte Folkpartiet Lindö FF, där ordföranden Tomas Silén och allt-i-allon Musse berättade om klubben för oss. Det var José Kimenga som hade ordnat träffen. Vi ville lära oss mer om klubben och diskutera integration.

Det är en imponerande klubb, minst sagt. De satte för några år sedan upp höga mål, och har uppfyllt dom allihop. Från ett 70-tal medlemmar, till nästan 1000 medlemmar, kill- och tjejlag i alla åldrar och dessutom en lyckad elitsatsning. Man måste välja mellan bredd, talang och elit, säger andra. Inte alls, säger Lindö FF och gör allting.

José och gänget har besökt fler föreningar, eftersom de spelar en så stor roll i samhället. Vi diskuterade bland annat hur Lindö FF, som är väldigt duktiga på att jobba med ledare, kan plocka upp barn från utanförskapsområden.

Apropå integration så har FP:s arbetsgrupp kommit med ett i mitt tyckte mycket bra förslag idag. Att minska makten för Migrationsverket. Idag gör verket både bedömningen av om en person ska få stanna i Sverige - och utser den personens offentliga ombud. Det blir en dubbel makt för verket. FP:s förslag är att ombudet inte ska utses av verket.

Inga kommentarer: