2009-03-11

Ska man sadla om?

Sportbloggarna på NT.se är verkligen en höjdare. Stämningen på sportredaktionen verkar grymt skön. Nästan så man börjar fundera på att sadla om och bli sportjournalist istället.

Förutom halvt oseriösa blogginlägg genomför de nu också grävande journalistik. Avslöjandet om att Peter Hunt hade rätt och att Hans Lundin ljög är väl underbyggt med fakta och påskrivna kontrakt.

Avslöjandena både oroar och skapar förtroende.

Oro för att det finns mer lik i garderoben och för IFK:s framtid. Förtroende för att nya styrelsen verkar göra upp med det gamla och förhoppningsvis styr klubben i bättre riktning.

Det mest positiva är naturligtvis att det verkar se riktigt hyfsat ut på fotbollsplanen. Det behövs en bra försäsong, inte minst för att publiken ska komma till ytterligare en säsong i Superettan. Själv börjar jag i alla fall känna suget igen. Det har varit borta ett tag.

Ur ett kommunalt perspektiv oroar jag mig dels för att IFK inte kommer kunna betala hyran för Idrottsparken. Då får skattebetalarna kliva in som vanligt. Men också för att Hans Lundin är ordförande i kommunens nästa största företag, Norrköping Hamn & Stuveri, med en omsättning på flera hundra miljoner. Sköter han det bolaget på samma sätt som IFK? Då kan ännu fler skattepengar vara illa ute.

Inga kommentarer: