2009-04-16

Bollen rullar inte rakt

Bollen rullar inte rakt på nya konstgräset på Idrottsparken, skriver Folkbladet. Med tanke på hur det såg ut på det konstgräs som finns i Södertälje - som enligt spelarna är det bästa i Sverige - så kan en sned plan knappast vara en nackdel för IFK.

Jag blev inbjuden igår av brandmännen ute i Krokek som tänker informera och protestera mot att ett par tjänster ska dras in där. De menar att rökdykarinsatserna kommer försenas rejält eftersom de inte kan gå in om de är så få, och måste vänta på folk inifrån stan.

Sitter nu och svarar på lite mail och fixar småsaker. Är bra att bli av med sådant så man kan göra lite storverk under eftermiddagen. 

Undrar var solen har tagit vägen. Jag har blivit lite beroende av bra väder nu efter den långa vintern.  

Sten Nordin, finansborgarrråd i Stockholm, skriver klokt på Newsmill om balanskrav och att kommunerna ska ta eget ansvar. Lite på samma tema skrev Stig Henriksson, vänsterpartistiskt kommunalråd i Fagersta (där V har över 50 procent av rösterna), i Politikerbloggen

"Det finns en tendens att kommunerna i praktiken budgeterar för en evig högkonjunktur. Inte av dumhet, men trycket från medborgarna är stort och kommunen ska väl inte gå ”med vinst” brukar det heta. Och då får man snabbt problem när konjunkturen viker och väldigt stora problem när den viker så snabbt."

Inga kommentarer: