2009-04-09

I media

I osignerad ledare i Svenska Dagbladet om stödet till kommunerna: 

"Det måste finnas tydliga incitament för kommunerna att sköta ekonomin. Detta begriper man även på kommunal nivå. ”De tre senaste åren har Sveriges kommuner gått med nästan 30 miljarder kronor i överskott”, skrev Norrköpingsfolkpartisten Mathias Sundin i en debattartikel på Newsmill (31/3). ”Därför säger jag, som kommunalråd, nej till mer pengar”.

Men det är förstås rena grekiskan för de flesta." 


"Den nya lagen om tillsyn över hundar och katter ger polisen utökade möjligheter att ta hand om farliga hundar samt att utfärda hundförbud för personer som missköter sina djur. Bra!

Men lika lite som den lagen kan användas som argument för att kattvänner skall få hålla sig med tama lodjur, lika lite kan lagen användas som skäl för att inte förbjuda import, innehav och avel av uppenbart farliga hundar."

4 kommentarer:

Lotta sa...

Jag fattar inte hur en person som inte vet ett skit vad han snackar om, ska sitta och uttala sig?!

Förbjuda kamphundar... Hmm, vet du ens vilka raser som går under kategorin Kamphundar? Jag förmodar att du, så jävla utblåst som du verkar, direkt tänker på Amerikansk Staffordshire Terrier, Pitbull Terrier, Staffordshire Bullterrier etc. Jädra idiot. Om man går tillbaka till den tid då hundar användes som fightunderhållning, tror du endast det var de s.k. kamphundarna som användes till detta då? NEJ. Läs på lite för fan. Det finns nog ett antal raser som är ursprungliga kamphundar som du förmodligen inte ens vet om tillhör den kategorin.

När man börjar snacka om att förbjuda raser tyder det bara på okunskap och rädsla. Och DU verkar ju inte besitta speciellt mycket kunskap inom detta område.

Mathias Sundin sa...

Lotta: Jag har läst på väldigt mycket, och landat i denna åsikt. Det är trist att du, och många med dig, inte kan argumentera för din sak utan en mängd personangrepp. Några här på bloggen kommer med bra argument (som jag ska bemöta i ett inlägg) som är väl underbyggda. Tyvärr är de flesta som du som både saknar hyfs och sans. Det enda ni uppnår är att visa att ni själva inte har någon koll alls på frågan. Har man kunskap och argument behöver man inte använda personangrepp.

Anonym sa...

Lotta, hela din ilska beror på att du FÖRMODAR att Mathias har en åsikt du ogillar. Way to go.

mollgan sa...

Rasförbud löser inte problemen

GP:s Gert Gelotte skrev den 6 april i en krönika att det är dags att lära Svenska Kennelklubben sitta vackert. Vad han menar att hundägarnas riksorganisation ska göra i praktiken är dock ganska oklart.


http://skk.se/ovrigt/uppdrag_granskning_forts.htm