2009-05-29

Då kommer Stjernkvist sluta prata om regeringen

Lars Stjernkvist tycker det är "lika begåvat att prata euro i EU-valrörelsen som att prata om fler förskoleplatser". Det stämmer att det är riksdagen och svenska folket som avgör eurofrågan, det tror jag faktiskt att de flesta väljare vet. Folkpartiet vill ha en ny folkomröstning om euron, vem är då så dum att tro att det är Europaparlamentet som avgör den frågan, bara för att FP pratar om det nu när vi diskuterar Europapolitik. 

Men jag antar att detta innebär att Lars Stjernkvist inte kommer prata något mer om regeringen och riksdagen. Eftersom detta inte bestäms i kommunerna måste det alltså vara lika begåvat att prata om regeringens politik i kommunfullmäktige som att prata om euron i EU-valet. Eller? 

Han tycker inte heller att man får säga ja till Europa, som Folkpartiet gör. "Är det någon som säger nej och vill avveckla vår världsdel", suckar Stjernkvist. Men herregud. Är Stjernkvist så obegåvad att han inte förstår att Europa motsvarar EU-samarbetet? Nej, naturligtvis inte, han bara håller på och tramsar. 

Sen angriper han Vänsterpartiet för att dom har en "EU-kritisk" person högst upp på listan. Ta en titt på den lista du själv tänker rösta på. Den toppas av en person som byggt hela sin karriär på att säga nej till EU och nej till euron

Inga kommentarer: