2009-05-09

Finnes: Orädd riksdagsledamot

Widar Andersson har intervjuat mig och resultatet kan ni läsa i dagens Folkbladet, "FRA fick mig att satsa mot riksdagen": 

"Det var FRA som fick mig att vilja satsa mot riksdagen, säger Sundin. Det var beklämmande att se hur politiker vek sig för partiledningen och röstade mot sin övertygelse. Man kan bara inte svika sina principer hur som helst. Liberaler måste stå upp mot alla former av rättsosäker och okontrollerad övervakning av medborgarna." 

Jag när en naiv tro att jag ska kunna ändra svensk politik i riktningen mot mer orädda, självständiga riksdagsledamöter. Det gäller naturligtvis i många fler frågor än FRA, men är symbolen. Som Gunnar Wetterberg var inne på i DN häromdagen: Sökes orädd riksdagsledamot

Att bara gå sin egen väg är inte svårt, men då uppnår man inga resultat. Politik är ett lagspel, men som inte bara kan bestå av Daniel Anderssons. Vi behöver några Zlatan, Ljungberg och Ravelli också.
Det är inte för inte som jag har Anders Chydenius som största politiska förebild. Han var principfast och lyckades samtidigt uppnå storartade resultat. 1766 drev han på egen hand igenom den då värdsunika tryckfrihetsförordningen i Sverige. 

Kommunpolitiken är och förblir dock huvudfokus. Folkpartiet har en riksdagsledamot från Östergötland, så bara för att man får en plats i toppen innebär det inte att man kommer in.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag får väl önska dig lycka till Mathias, må bäste man eller kvinna vinna. Vi får väl hoppas på två riksdagskandidater från Östergötland men jag har full förståelse för att du satsar på "första platsen".

Själv ämnar jag kandidera till fullmäktige men även till riksdagen, dock lite längre ner på listan för att få lite erfarenhet även ifrån detta.

Än en gång lycka till.

mvh

Thomas Bystedt

Anonym sa...

Bra! Vi behöver riktiga liberaler i riksdagen som även värnar integriteten på Nätet. (Men ditt stöd till McCain har jag svårare att förstå.)

http://oberoendesocialliberal.blogspot.com/