2009-05-25

Olle Schmidt räddade internet

Med risk för att låta som Al Gore...men det är inte mina ord, det är Erik Josefssons, vänsterpartist som är mycket aktiv i integritetsfrågor. Han skriver på sin blogg att om man inte röstar på Vänsterpartiet och tänker sig att rösta borgerligt ska man rösta på Olle Schmidt: 

"Till er som står i valet ock kvalet och undrar vilken borgerlig MEP som egentligen räddade Internet under den gångna mandatperioden vill jag säga två saker: 1) Kolla fakta, och 2) jag anser att det är Olle Schmidt.

I förstabehandlingen vände han hela sin grupp (ALDE är bortåt en 100 MEPar) från att ha ett minus på röstlistan för 166:an till att sätta ett plus. Detta hände kvällen före omröstningen om telekompaketet den 24:e september 2008. Ett hjältedåd. Fråga mig inte hur han lyckades.

Sen gör mannen om nästan samma mirakel i andrabehandlingen och räddar 138:an från en väl planerad kompromissdöd."  

Den liberala gruppen är den som oftast avgör omröstningar, eftersom vare sig de konservativa eller socialisterna får egen majoritet. 

Jag kryssade Olle Schmidt därför att han också var en av få som höll emot när parlamentet ville reglera sönder finansmarknaderna. Det kanske inte vänsterpartister gillar, men jag gör det.

2 kommentarer:

Tobias Josefsson sa...

+1 som man säger nu för tiden. Olle får mitt kryss den 7 juni - jag röstar av tradition på valdagen. :)

Mathias Sundin sa...

Gött!