2009-05-02

Sedelpressen på högvarv

Jag lyssnade på Thomas Östros en liten stund igår. Duktig talare men tröttsamt och dyrt budskap. Extra allt, var hans besked, men inte ett ord om var pengarna ska komma ifrån.

Mona Sahlin jobbade även hon extra skift vid sedelpressen igår. Bland annat lovade hon att "pension och lön beskattas lika". Notera att hon inte sa att hon skulle sänka pensionärernas skatt till samma nivå som löntagarna, bara att de ska betala lika mycket. Höjd skatt för de som arbetar, är det rättvisa? Om skatten för pensionärerna ska sänkas till samma nivå som löntagarna (vilket iofs är önskvärt) så kostar det 37 miljarder kronor. Sedelpressen kommer brinna upp.

Efter Östros stärkte vi oss med en fika på Bagarstugan och pizza och glass på Pappa Grappa.

Idag ska jag träffa Per Åke Fredriksson, för en fika eller lunch. Han är oppositionsråd i Gävle, och ett mycket duktigt sådant. Ni kan läsa hans blogg här.

Ikväll blir det O'learys och El Classico.

Btw, min medverkan i Kvällsöppet om Barack Obamas 100 första dagar kan ni se här.

3 kommentarer:

Grottolle sa...

Haha...Ja du 37 miljarder det är Carl B Hamiltons uträkning och han har ju inte haft många rätt hitils i livet. Hur många Miljarder har Alliansen lånat för att kunna sänka skatten?

Mathias Sundin sa...

Vad är det i hans beräkning som du inte håller med om? Vilken summa kommer du fram till?

Grottolle sa...

Tiden är då en sak han förvränger. Sedan räknar inte han med att det blir maktskifte 2010 så att tillväxten börjar gå på pluss igen. Och så räknar han sista skattesänkningen.