2009-05-22

Snedsteg, UF Linköping

När jag i onsdags anlände till Linköpings universitet för att följa EU-debatten arrangerad av Utrikespolitiska föreningen, fick jag reda på att Ahmed Rami hade medverkat tidigare under dagen. Rami är en ökänd antisemit, judehatare och dömd för hets mot folkgrupp efter sina hätska utfall mot judar i Radio Islam. Han talar regelbundet för nynazister i Sverige och Europa.

Jag tycker det är bra att UF bjuder in kontroversiella talare och låter alla komma till tals. Men ska en person som Rami bjudas in måste det vara under speciella omständigheter. Nu var han en av flera medverkande i en paneldebatt under täckmanteln "journalist och författare". Det ger honom legitimitet och en falsk täckmantel. 

Jag tog självklart upp frågan med arrangörerna som tyvärr verkade ta ganska lätt på kritiken just då. Jag försäkrade mig också om att han inte på något sätt skulle medverka i EU-debatten.

UF på LiU är en mycket proffsig organisation som tyvärr tog ett rejält snedsteg nu. Jag hoppas dom tar till sig av all kritik och inte gör om det.

3 kommentarer:

Hans sa...

Tycker inte du att detta, om något, har uppmärksammat vem Rami är och vad han står för? Det gynnar oss som motsätter hans åsikter.

Det tycker i alla fall jag är bra.

Mathias Sundin sa...

Jo, det är bra, men räcker inte som försvar för hur hans närvaro hanterades tycker jag.

Hans sa...

http://www.newsmill.se/artikel/2009/05/22/darfor-bjod-vi-ahmed-rami