2009-05-25

Svartvita tårar

Igår var en av de tyngre dagarna i mitt fotbollsliv. Newcastle åkte ur Premier League. Visserligen välförtjänt, men ändå. På ett sätt känns det dock skönt. Det finns så mycket skit i klubben som behöver rensas ut. Behåll Shearer och ett par spelare, resten kan dra. 

Under de senaste åren har jag gång på gäng tänkt, "nu kan det inte bli värre i alla fall". Varenda gång har jag haft fel.
Allt började så bra när Mike Ashley köpte klubben från nollan Freddie Shephard som styrt den mot avgrunden länge. Keegan kom tillbaka som tränare och allt var frid och fröjd.
Så fick prinsessan på ärtan Keegan inte precis som han ville, hoppade av och racet mot nedflyttningn inleddes. Fansen lackade ur totalt och hotade Ashley så mycket att han inte kunde gå på matcherna.Han meddelade att klubben var till salu.
DÅ kunde det bara inte bli värre. Enter finanskrisen.
Ashley kunde inte sälja klubben. Joe Kinnear som bara skulle vara en tillfällig lösning som manager fick kontrakt säsongen ut.
Självklart går han och får hjärtinfarkt så andretränaren får ta över, vilket går åt helsike. In kliver Shearer och lyckades inte med mission impossible. 

Nu åker vi ner en division och jag tänker inte ens uttala orden, för jo, det kan bli ännu värre. 

Mats Willner strör salt i såren på sin blogg. Härmed är hans krönikor bojkottade tills Newcastle går upp igen. Ja, det kan bli en lång bojkott!

1 kommentar:

Magnus Ekholm sa...

Hoppas du inte bojkottar mig nu eftersom det var "mitt" Aston Villa som satte spiken i nedflyttningskistan. Men Newcastle kan mycket väl hoppa direkt upp igen. Rensa ut problemen och in med nytt friskt blod. Ska inte vara för svårt att locka spelare till en så anrik klubb även om de ligger i The Championship.