2009-06-08

Nästan dubbling i Norrköping

Igår tog svenskarna ett rejält kliv mot att bli en del av Europa på riktigt. Vi lämnade jag och nej bakom oss och började fundera på vad vi ska göra i EU. Miljöpartiet som själv tog samma steg nyligen belönades rikligt, likaså Folkpartiet som var det mest EU-vänliga partiet.  

Att Piratpartiet kom in tycker jag är toppen. Det blir en riktig spark i baken på de etablerade partierna och förhoppningsvis slår man till reträtt vad gäller ytterligare regleringar av internet.

Som Folkpartist i Norrköping var det otroligt kul att se att vi nästan dubblade (en ökning med 91 %, jämfört med 37 % i hela Sverige). 10,1 är dessutom det bästa resultatet i ett EU-val någonsin, och troligen det bästa resultat sedan långt tillbaka. Kanske får man leta ända till 60-talet för att hitta ett lika bra resultat. 

Extra kul är att vi gick så bra i Hageby, där vi jobbat rätt aktivt ganska länge nu. I tre av fyra Hageby-distrikt är vi nu största borgerliga parti och ökade flera gånger om. Distrikten är dock omgjorda litegrann så det går inte att jämföra direkt mot tidigare resultat.

5 kommentarer:

Magnus Ekholm sa...

Kul att ni nästan dubblade. Vi mer än dubblade jämfört med 2004. Jag tackar och bugar för all hjälp med kampanjandet, tror det har bidragit stort då vi nästan var det enda partiet som har EU-kampanjat i Vadstena.

Mathias Sundin sa...

Ja, himla kul med Vadstena, upp 125 procent!

Anonym sa...

Fp-röster i Norrköping

2009 EU-val=4092st
2006 Riksdagsval=4553st
2002 Riksdagsval=8371st

Mathias Sundin sa...

Procentuellt. Men ändå till viss del korrekt, 2002 var vi faktiskt uppe i 11,4 i riksdagsvalet. Jag kollade kommunvalet.

Anonym sa...

Upp som en sol, ner som en pannkaka.