2009-06-02

Torrsim i Skärblacka

Åke Bjurhamn och jag besökte idag simhallen i Skärblacka, där föräldrar och idrottslärare har startat en namninsamling för att stoppa nedläggningen av badet. 

Det är förståeligt att man måste spara pengar i kristider (även om man inte hade behövt spara så mycket om vi inte övertrasserat kontot under de goda åren). Det finns dock bättre saker att spara på än just detta bad. Exempelvis kan man spara minst 1,5 miljoner på den centrala administrationen, utan att varsla någon. Det löser sig ändå med folk som slutar och går i pension.

Dessutom undrar jag om denna nedläggningen sparar en enda krona för kommunen. För kultur- och fritidsnämnden minskar konstnaderna med en miljon ungefär. Men när barnen som går i skolan i Skärblacka och omkringliggande områden som Vånga ska få sin simundervisning i Norrköping eller Finspång, då drar kostnaderna iväg.

Skolorna måste som bekant spara en himla massa pengar de också, så några stålar till långa turer till Norrköping och Finspång med vikarieersättning på skolan, och så vidare, finns inte. Dessutom finns det inga lediga tider på Centralbadet... 

Det blir väl som Åke Bjurhamn sa:

"Simundervisningen i kommer i fortsättningen bestå av torrsim på gräsmattan utanför skolan." 

Men vi har ju i alla fall en kommunal loge på Idrottsparken...

Inga kommentarer: