2009-12-21

Viiiiiby

I lördags åkte familjen som traditionen bjuder till Örebro för att gå på den senaste upplagan av Peter Flacks show med urnärkingen Hjalmar Berglund från Viiiiby. Det har vi gjort nu i 15-20 år. Peter Flack är en otrolig showman med scennärvaro som få andra.

Sitter och väntar på skjuts ut till Norsholm där Norrköpingsalliansen ska träffa Linköpingsditon. Dom har nu tre år av regerande bakom sig, ska bli kul att höra deras erfarenheter.

Efter det varvar jag ner arbetet och tänkte försöka ta så många dagar ledigt som möjligt. I sommar blir det inte mycket möjlighet till semester på grund av att det är valår, så det är sista chansen på ett tag.

I USA tar demokraterna ytterligare ett kliv mot en sjukförsäkringsreform. Det har varit fascinerande att följa processen. Enskilda senatorer har stort inflytande över slutresultatet. Vi skulle behöva mer av det i Sveriges riksdag, men det amerikanska systemet är inte bra det heller. Det är otroligt trögt och viktiga reformer - som inte alltid är speciellt populära - är svåra att genomföra. En blandning av de två systemen känns bäst.

Inga kommentarer: