2010-03-04

Sociala medier trotsade snöoväder

Senaste veckan i min kampanj har tydligt visat hur sociala medier spelar roll i politiken. Det mest uppenbara effekten är såklart alla meningsutbyten på bloggar, Facebook, Twitter - och så vidare. Men det är bara en del. Den andra delen är kontakter som knyts mellan människor som aldrig träffats, och kanske aldrig skulle ha träffats annars - och därmed hur enkelt det blivit att engagera sig i en kampanj, och för en kandidat att få hjälp.

Ni som har hängt med vet att jag i helgen var ute och delade ut flygblad. Jag bad om hjälp - och fick - hjälp att utforma texten på flygbladen. Jag bad sedan om hjälp att betala en del av tryckkostnaden på cirka 1000 kronor. Jag fick in 1400 kr. Sen bad jag också om hjälp att dela ut flygbladen i brevlådor. Via ett event på Facebook anmäler sig min kompis Erik Svansbo, en bekant till honom som på senare också blivit bekant till mig, Oskar Särnholm, och en för mig då helt obekant person, Jesper Peterson.

I söndags, när det vräkte ner riktigt blöt snö, gav vi oss ut och delade ut flygbladen.

På vägen hem i bilen fascinerades jag dels över att tre personer vill ägna en del av sin lördag åt att hjälpa mig i min riksdagskampanj (dessutom i det vädret). Det är inget ovanligt, jag vet, men det känns speciellt och lite konstigt när man själv är kandidaten. Och att sociala medier så enkelt hjälp mig med både med pengar och fotarbete. När man på det här sättet får lära känna nya människor man gillar, jag då blir det sociala i sociala medier verkligt.

Det här ger mig såklart helt andra möjligheter att bli stark i min självständighet som kandidat och som riksdagsledamot.

Oskar, Erik och Jesper på McDonalds efter genomfört fotarbete.

3 kommentarer:

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, det är ett slitgöra att dela ut flygblad och hembesök. Jag gjorde en valrörelse bortåt 900 hembesök, utan hjälp, i ett helrött distrikt. Det var ju före internet.

Det året förlorade fp 40% av sina röster, men i mitt distrikt tog vi faktiskt några nya. Det kändes som en stor personlig seger.
Och Hans Lindblad var "min" riksdagsman då.
Läs honom i ett nytt inlägg på min blogg:
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/gasttyckare-h-lindblad-om-fra-polisen.html

Mathias Sundin sa...

Kul att höra Lars-Erick! Jo, det är lite slitsamt, men riktigt kul också, även när man knallar själv.

Lars-Erick Forsgren sa...

Ja, visst är det kul. Om man bara har tid. Vi har ju det nya sociala mediet oxå¨...

Men vad säger herr Kandidaten om detta då?

http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/vem-ska-sla-vakt-om-grundlag-och.html