2010-04-28

Därför hotas flygplatsen

Har precis bokat flygbiljett tur och retur Visby i morgon. I Miljöpartiets värld hade det varit bättre om jag först åkt till Nynäshamn, tagit den icke-miljövänliga färjan, inte kunnat åka fram och tillbaka på en dag, sen åkt den icke-miljövänliga färjan tillbaka, och tillslut tagit mig hem från Nynäshamn igen.

Nu lyfter jag istället 07.00 och landar 20.15, samma dag, i Norrköping.

Men utsläppen då? Ja, beskatta då dessa istället. Förbud inte flyg, lägg inte ner flygplatser. Och se också det positiva med att folk snabbt, billigt och enkelt kan röra sig över världen. Både för affärer, konferenser, turism och annat.

Widar Andersson och Mattias Ottosson, båda S, menar att flygplatsen inte är hotad trots att Miljöpartiet nu säger att de inte kommer stödja den nästa mandatperiod. Nej, inte om Alliansen vinner valet. Men om vänsterkoalitionen vinner är risken uppenbar. De måste nämligen komma överens i frågan. I budgetfrågor måste den styrande majoriteten vara överens, annars går det inte att styra.

Om Miljöpartiet är hårdnackade och säger nej, blir det ingen flygplats, så enkelt är det.

Det är valrörelsen och jag tycker att partierna ska deklarera vad de tycker. Inget fel i det. Inte alls. Nu vet vi att en röst på S, V eller MP mycket väl kan innebära att flygplatsen kan läggas ner.

3 kommentarer:

Milla sa...

Hyr mycket mera skattepengar ska jag behöva bidra med för att att du bekvämt vill till Visby? Övre gräns för kommunala bidrag? Nej, sälj flygplatsen till ifk för en krona istället!

Mathias Sundin sa...

Jo, för det är ju bekvämlighet det handlar om. Det handlar om att resa effektivt och snabbt. Det handlar om att ha näringsliv och jobb i Norrköping. Sådant skapar välstånd - och skattepengar.

Milla sa...

Två frågor känns givna: Bör kommunen således
även driva flygtrafiken om nuvarande flygbolag drar sig ur?
Vad tusan gör norrköpingsföretagarna i Visby hela tiden egentligen???