2010-04-16

Sådan husse, sådan hund

Så fort man är inne i kamphundsdebatten tar man sig för pannan när alla kamphundsägare hör av sig. Tänk att ett enkelt mejl så kan visa hur olämpliga dessa människor är som hundägare. Det enda "argument" de har är okunnighet. "Du är okunnig". Kryddat med svordomar, grova anklagelser och illa dolda hot. Den anklagelsen kommer de såklart med utan att ha läst den rapport jag och Peter Kjällkvist skrivit.

Vi har tittat på lagstiftning och rapporter från runt om i världen, pratat med hundexperter och poliser, och använt Peters stora kunnande om hundar. Jag brukar påpeka för folk att Peter är hundinstruktör, tidigare ägare till ett hunddagis och ordförande för en hundrasklubb. Menar ni att han också är okunnig om hundar, undrar jag? Och mejlkonversationen brukar sluta ungefär där.

Det intressant är att de inte för fram några sakargument eller bemöter mina. Efter hundratals mejl så kommer jag till slutsatsen att de inte har några.

Eller vänta. Fel av mig! I en Facebook-grupp som startats, "Alla som tycker Mathias Sundin Har fel om våra Kamphundar" (ja, dom stavar så), där finns det ett nytt argument:

"Tycker hans argument är som en kåt mars katt på en öde Ö"

Detta gäller inte min motdebattör igår, Hans Rosenberg. Här är kunnig och seriös, men tycker att det bara är ägarna och enskilda hundar som är problemet. En respektabel ståndpunkt, men det angriper bara en del av problemet.

Ni kan playa, som det heter numera, i efterhand.

Sitter nu på tåget på väg hem från Göteborg. När jag skulle åka till Centralstationen i morse sa taxichauffören, i typisk göteborgsanda:

"Jaha, du skulle till Landvetter."

Lite bilder från sändningen igår.


Stefan Wahlberg, journalist och min bänkkamrat under debatten.

Det är ljust i en TV-studio. Sminket pudrar alltid flinten rejält, den blänker så annars.

Beatrice Ask diskuterar med Martin Johansson från KRIS. Eller han diskuterar nog snarare med henne.

6 kommentarer:

Jim sa...

Tack för hjälpen att sprida våran sida.

Jonas sa...

Mathias - du kanske skulle ta och länka till dina rapporter så folk kan läsa dem?

Folk mailar mig och frågar var man kan hitta dem. Du som får så bra resultat på google borde väl rimligtvis kunna se till att dina enga rapporter går att hitta på din site.

Mathias Sundin sa...

Jonas - jag länkade till den senaste gången nio timmar innan du skrev att jag "kanske skulle ta och länka till dina rapporter".

Hur ofta vill du att jag ska länka, en gång i timmen?

Här kommer länken igen:

http://mathiassundin.se/press/Diverse/090805%20Inf%f6r%20str%e4ngt%20licenskrav%20f%f6r%20farliga%20hundraser.pdf

Jonas sa...

Sorry Mathias, såg inte den kommentaren.

Det är dock inte jättelätt att hitta pdf:en varken genom att läsa dina blogginlägg eller att googla. Bilagan är tex nästan omöjlig att hitta.

Kanske läge med ett dedikerat inlägg igen, intresset verkar vara stort just nu.

Gudmund sa...

jag läste din rapport, och försökte debatera med dig men du gav upp rätt enkelt!

Mathias Sundin sa...

Vi har ju diskuterat, var det något mer du ville diskutera?