2010-06-02

Ett annat perspektiv

Rapportering och debatten kring Ship to Gaza är minst sagt ensidig. För ett annat perspektiv rekommenderar jag läsning av Fred i Mellanöstern och IDF:s officiella blogg. Deras YouTube-kanal innehåller också en del intressant.

Jag säger inte att allt som står där är rätt och sanningen, bara att det kan vara väldigt nyttigt att se saker ur olika synvinklar.

6 kommentarer:

Andreas sa...

Minst sagt ensidig har rapporteringen varit ja, enbart militärens hårt redigerade snuttar av vad som utspelade sig har synts gång på gång i svensk media. Al Jazeeras livesändning från skeppet som visar skedet innan bordningen, och verkar ge stöd åt rapporterna om att skeppet blev beskutet och besättning sårad redan innan bordningen, har fortfarande inte visats. Jag gav dig en länk till den i en tidigare kommentar, har du tittat på den? http://www.youtube.com/watch?v=pn-l_JltCB4

Olle sa...

Vet du att det finns en konflikt mellan Judar och Palestiner? Vet du vad som händer dagligen med civila palestinier. Vet du hur en Jude, eller Israel fungerar? Det är så härligt att alla får tycka sitt. Men du verkar vara fantastiskt okunnig. och är det dig man skall rösta på i valet. 6 åringarna på dagis har mer census och mänsklighet i sig. Förstår nu varför jag slutade rösta på er. För över 4% spärren lär ni ju inte komma om ni håller på så här...Men fortsätt du, så återkommer jag efter valet. :-)

lyndon sa...

Håller med dig Olle. Mathias vet ju inte ens hur en jude fungerar. Dessa giriga, långnäsade våldsverkare som bara använder palestinierna som en organreserv och hoppar på fredliga båtar och mördar besättningen i sömnen. Fy fan.

Fred sa...

Andreas, det finns även material från journalister som följde med den israeliska armén, material som armén efter löften om att journalisterna skulle få publicera det beslagtog det (demokratier har väl pressfrihet?), och sen inte minst det material som är taget av de som var på fartygen.

Jag hoppas att Mattias som vill ha svar på alla frågor kommer att ställa upp på att kräva att Israel släpper allt material som armén har tagit och ger tillbaka det material de beslagtagit från journalister och aktivister.

Olle, vad jag vet delar inte Folkpartiet Liberalerna Mathias åsikter. De liberaler som inte inte gillar hans åsikter och har möjligheten kan och bör rösta på en av hans partikamprater istället.

Lyndon, lägg ner dina rasistiska påhopp.

Fred sa...

partikamrater...

A-K Roth sa...

Andreas, "verkar" är det operativa ordet. Du vet inte.

Fred, svårt fatta sarkasm? Det är nog Olle som tänker i rasistiska banor: "Vet du hur en Jude, eller Israel fungerar?"

Hur Olle fungerar visar ju hans uttalande.