2010-06-01

Låt bli judarna denna gång!

Kanske har jag missat det, men jag har hittills inte sett eller hört någon ledande svensk politiker uttala att vi denna gång måste låta bli att koppla ihop judar i Sverige, med staten Israel.

Vi såg senaste i kriget i Gaza förra året att attackerna mot judar, i Sverige och på andra ställen, ökade kraftigt.

Koppla inte ihop judarna med vad staten Israel gör. Demonstrerar, protestera, fördöm - men låt bli judarna denna gång. De har inget att göra med vad som hände på skeppen utanför Gaza.

Låt oss nu uppmana till det, så kanske några fler besinnar sig.

3 kommentarer:

scarbalac sa...

Nähe? Eller kanske? Koppla inte ihop terrorism med Al quaida eller islamistisk fundamentalism med muslimer....Eller varför inte? Koppla inte ihop Folkrätt med Israel?

Fred sa...

Att generalisera är fel. Att den nuvarande regeringen i Israel har en poltik som kan ses som skapad för att aliera allt och alla inklusive gamla bundsförvantnar är inte något man skall skylla judar som folkgrupp för.

Lika dumt som åsikten att det bara finns två sidor i konflikten eller när den minsta kritik mot staten Israels möts med anklagelser om anti-semitism.

Göran sa...

Klart att det är fel att generalisera men att komma med dylika uttalanden i ett sammanhang där Israel generaliserar och kallar alla meningsmotståndare för Terrorister eller Antisemiter blir skribenten i fråga en aning enögd eller rent av idiotisk.