2010-06-01

Nu ska det bli partipolitik av det också

Det dröjde lite mer än ett dygn. Sen blev det partipolitik av Ship to Gaza.

Minimaskrosorna i Grön ungdom attackerar borgerliga politiker som "försvarar, förminskar eller försöker prata bort Israels agerande".

Bättre är tydligen att direkt, utan fakta, ovillkorligen fördöma Israel.

För att få ihop några borgerliga måste de hitta på lite åsikter:

"Oppositionsrådet och riksdagskandidaten Mattias Sundin (FP) tycker att det är ”bisarrt” att Israel skulle vara ansvarig."

Var det så jag skrev? I ett inlägg som gick ut på att det var för tidigt att fördöma och peka ut ansvariga, eftersom en hel del fakta saknades, var slutklämmen denna:

"Att fördöma våldet är inget konstigt, tvärtom, men att redan peka med hela handen och mena att det Israel som var orsaken, det är bisarrt."

Står det att tycker är bisarrt att Israel skulle vara ansvariga? Nej, att det är för tidigt att slå fast något sådant.

De gör samma sak med Erik Svansbo:

"Folkpartisten Erik Svansbo går ännu längre. Han menar att aktivisterna på båtarna ville dö och bli martyrer."

Erik hänvisar till ett videoklipp där en av aktivisterna på en båt säger detta.

Om ett kristdemokratiskt landstingsråd skriver de:

"Landstingsrådet Jonas Segerstam (KD) påstod att de israeliska soldaterna kom ”med paintballgevär och en ambition att undvika våld”."

Om de hade en ambition att undvika våld vet jag inte, men att de hade paintballgevär som huvudsakligt vapen kan man se exempelvis i denna video.

2 kommentarer:

Fred sa...

Lika fel som att skylla på judarna för vad staten Israel gör, lika fel är det att försöka svärta ner moderpartierna för vad en del vilsna får för sig att säga.

Att sedan någon som inte hade några problem med att använda Repalus uttalanden på samma sätt som hans egna och andra uttalanden används nu klagar förstår jag inte.

Glömde du bort Wykman? Han är den ende av er som jag skulle klassa som topppolitiker (nu är det nog inte grön ungdoms språkrör ,"minimaskrosor" som du kallar dem, som satt rubriken), han syns klart mer än någon av er andra, han är ju ordförande för Muf.

Låter mer som Svansbo generaliserar en grupp utifrån en persons uttalande, vilket jag kan minnas inte är särskilt ovanligt på hans blogg heller.

Må vara att de ser ut som paintballgevär, jämför dem med vanliga paintballgevär så är det rätt så klart att de inte laddas med samma typ av ammunution. Det är en omskrivning precis som med gummikulor. För du tror väl inte att de använde samma paintballgevär och ammunition som man springer med i skogen och skjuter varandra med?

Leif sa...

Ledsen men det blir långt som ofta med sanningar

"du tror väl inte att de använde samma paintballgevär och ammunition som man springer med i skogen och skjuter varandra med?"
japp det var vad dom hade.

Först ylar man, innan man vet vad som hände, att Israel är skurken, och när sen fakta kommer på bordet kan man inte acceptera det.
Vad som är mystiskt är att inte ens rutinerade politiker kan Genèvekonventionen.
Det här är tre punkter ur San Remo Manual on International Law Applicable, del av konventionen.
-----
67. Merchant vessels flying the flag of neutral States may not be attacked unless they:
(a) are believed on reasonable grounds to be carrying contraband or breaching a blockade, and after prior warning they intentionally and clearly refuse to stop, or intentionally and clearly resist visit, search or capture;
och
98. Merchant vessels believed on reasonable grounds to be breaching a blockade may be captured. Merchant vessels which, after prior warning, clearly resist capture may be attack
146. Neutral merchant vessels are subject to capture outside neutral waters if they are engaged in any of the activities referred to in paragraph 67 or if it is determined as a result of visit and search or by other means, that they:
----
Vad man blir när man fördömmer Israels rätt till blockad är nyttiga idioter till Iran, men det är förmodligen för avancerat för ett inlägg.