2010-06-30

Spara i ladorna-politik

Folkpartiet har varit ensamt om att säga nej till en del investeringar under mandatperioden och vi tänker säga nej till för dyra investeringar framöver också. Det skriver Folkbladet om idag.

Köpet av nya spårvagnar på en kvarts miljard och de extra investeringar som de andra Allianspartierna ville genomföra i kölvattnet av finanskrisen, är ett par exempel. Vi sa inte nej för att vi ogillar spårvagnar eller tyckte det var dumt att investera när det var billigare, utan för att kommunen helt enkelt inte hade råd.

Tillsammans i Alliansen har vi också sagt nej till ombyggnaden av Idrottsparken och en hel del andra investeringar, återigen eftersom kommunen inte kan leva över sina tillgångar.

Detta vill vi ska gälla under nästa mandatperiod om Folkpartiet och Alliansen hamnar i majoritet. Inga lån till investeringar. Rör det sig om större investering får man helt enkelt spara i ladorna först, och satsa sen. Gärna i lågkonjunktur när det är billigare.

Kommunens ekonomi är tillsammans med skolan de två områden där Norrköping helt måste byta politik. Under bara de senaste åren har kommunen gjort av med nästan dubbelt så mycket pengar som man har råd med. Det vill vi ändra på.

Inga kommentarer: