2010-06-17

Stjernkvist-finter, som vanligt

Stjernkvist fortsätter att finta om betygsresultaten. Som vanligt är det massa ord, men väldigt lite konkret.

Vi får i alla fall reda på genom hans senaste blogginlägg att han faktiskt tycker att nyinflyttade invandrarelever inte ska räknas med alls.

"[J]ag har lite svårt förstå varför elever som inte gått i svensk skola ska ingå i ett underlag för att bedöma den svenska skolans kvalité."

För mig är det självklart att alla elever som går i svensk skola också ska räknas in i bedömningen av hur svensk skola fungerar. Självklart är det svårt, och inte sällan omöjligt, att på så kort tid det kan handla om få en nyinflyttad elev godkänd. Det ska vi ha med när vi utvärderar svensk skola. Men det betyder ju inte att vi ska låtsas som att de inte ens existerar.

Sen kommer en typisk Stjernkvist-fint. För att slippa bemöta i sak (han har fortfarande inte ens kommenterat det lägsta betygsresultatet någonsin!) så skjuter han på något annat och drar uppmärksamheten dit.

"[U]nderlaget har sett likadant ut tidigare, men då hörde jag inga protester från herrarnas sida."

I november förra året debatterade vi på bloggarna just varför Norrköpings kommun redovisar annan statistik än Skolverket, efter en artikel i Folkbladet.

Då var det lite annat ljud i skällan från Stjernkvist:

"Det finns en komplikation, nämligen att Skolverkets siffror inte riktigt stämmer med kommunens."

Det debatterade vi på kommunfullmäktige kort därefter. Så jo, vi har protesterat mot falsk redovisning av statistiken förut.

Jag ska ta en grej till. Det finns nämligen ett ganska tydligt mönster här.

När vi förra året debatterade skolresultaten visade jag att resultatet var det sämsta dittills. Stjernkvist bemötte det enbart med "att om årets resultat för niornas är det sämsta i historien, ja, då började historien 2006..."

Ett rent påhitt. Resultet 2009 var 83,4 procent. 2006 var det 87,5 procent.

Ser ni mönstret? Finter, falsk statistik och rena påhitt. Dessutom har han mage att i slutklämmen på det senaste blogginlägget anklaga mig och Rundgren för under detta valår "fullständigt tappa huvudet."

Ska man skratta eller gråta?

Inga kommentarer: