2010-06-14

Vad säger Kaplan om "fredsaktivisterna"?

Vi vet nu att en del av de som åkte med flottan till Gaza inte var några fredliga aktivister.

Det hade inte varit så svårt att räkna ut att det fanns en stor risk för det när man tillät organisationen IHH att vara medarrangör. En organisation med starka kopplingar till Hamas och andra militanta islamistorganisationer, inklusive Al Qaida.

Mehmet Kaplan (MP) är riksdagsledamot för Miljöpartiet och var med på resan. Han hade inga synpunkter på att IHH var medarrangör. Borde han inte rimligen ha några åsikter idag, när han vet vad som hände?

I Tyskland får tyska parlamentariker som var på resan svara på sin syn på IHH. Borde inte Kaplan få svara på det också?

Det gäller såklart även de andra svenskarna som var med på resan, men Kaplan sticker ut ur mängden på grund av hans riksdagsuppdrag.

Erik Svansbo skriver om detta och sammanfattar läget bra på Newsmill:

"Det är dags för svensk media att följa tysk public service och ställa Mehmet Kaplan till svars. Det är en stor skandal att en svensk riksdagsledamot deltagit i denna våldsamma aktion tillsammans med antisemiter."

Eriks blogg hittar ni för övrigt en hel del om det senaste i turerna kring Ship to Gaza.

2 kommentarer:

Milla sa...

Denne svansbo citerar regelbundet den extrema bostättarrörelsens mediaröst "Israel National News". Senast inför Ship to Gazas avfärd då han med denna källa ville vidimera att ingen humanitär kris existerar i Gaza. Seriöst...

Mathias Sundin sa...

Var det något faktafel i själva rapporten, eller är det bara nyhetsplatsen du reagerar mot?