2010-07-25

Vem har rätt om gräset?

Visst känns det fånigt att diskutera gräs på Idrottsparken. Men med tanke på 300 miljoner för ombyggnad, 22 miljoner i årlig kostnad och utförsäljning av arenan på mellandagsrea så blir även lite gräs känsligt. Det räcker med pengar till fotbollen nu.

Johan Bergerfalk på Destination skriver i sin blogg att Norrköpings kommun inte kommer betala för något byte av gräs på Parken. Det gör ägaren till Parken. Det kommunen betalar för är marknadsföring medan arrangemanget är här i stan:

"Arrangör av DAM-EM är Svenska Fotbollsförbundet. Arenan med tillhörande kvalité på gräset hyrs ut av Arenaägaren, som då kommer att vara IFK-Norrköping. ... Norrköpings kommun kommer att dra nytta av att evenemanget kommer till Norrköping. Där kommer det då att satsas en del pengar på att marknadsföra Norrköping."

Ungefär så fick jag, innan beslut, beskrivet för mig att det skulle gå till. Stefan Arrelid säger nu något annat. I alla fall har NT uppfattat det så. Det är inte alltid uppfattar allting hundra procent rätt. Som jag skrev i det tidigare inlägget.

Stefan Arrelid behöver förklara hur det ligger till.

Inga kommentarer: