2010-08-15

Marit Paulsen om kärnkraft

"Jag tycker inte att jag var naiv som demonstrerade för sol, vind och vatten på 70-talet. Jag tycker inte heller att det är ett misslyckande att byta åsikt. Det brukar ju heta att om du inte bytt åsikt i någon fråga på länge så bör du ta tempen för att kolla att du inte har dött.

Men jag tycker att det är ett misslyckande att vi, sedan jag gick i demonstrationstågen, varken har lyckats ta tillvara de förnybara energikällorna i tillräckligt hög grad eller utveckla kärnkraftstekniken.

Nu har tiden kommit att satsa anvarsfullt på både sol, vind, vatten – och kärnkraft."


Marit Paulsen, som numera är för kärnkraft, i Svenska Dagbladet.

1 kommentar:

Diana sa...

Så sorgligt! Men Marit gör samma som många gjorde förr, trodde på utveckling av tekniken. Nu har det ju inte hänt något på de senast 70 åren som förändrar bilden, det behövs uran och där ligger knäckfrågan. Sverige har redan mer kärnkraft än alla andra per capita. vi klarar oss utan. Den utbyggnad som en del förespråkar skulle innebära att uranreserverna minskar, det blir dyrare att bryta, tillslut går det åt mer energi för bränsletillverkningen än vad reaktorn ger. Fortsätter vi tillverka avfall, som vi nu vet är livsfarligt i eviga tider, då är vi ju fullständigt utan vett och sans.