2010-09-04

Dagens fix

Nu för tiden knarkar jag opinionsmätningar. Letade i morse efter någon, men hittade ingen. Kände mig illa till mods och irriterad. Så dök den upp, mätningen.

Ökad ledning för Alliansen, FP går upp, S på rekordlåga siffror, MP tappar, egen majoritet för Alliansen.

Jag sjunker ihop av njutning.

14 kommentarer:

Lennart B sa...

Hej Mathias,
du jobbade sex veckor för McCain i presidentvalet, USA:s, och - jag förmodar - även då för Sarah Palin. Jag antar att du delar deras åsikter, annars vore det ju konstigt att du tex inte valde att jobba för Obama.
Tyvärr är ju deras åsikter långt ifrån vad Folkpartiet-Liberalerna i Sverige står för, det är ju min uppfattning. Eller är du abortmotståndare? Anser du att man med militär dominans kan tvinga andra stater till att följa en viss politik? Skall välfärdsstatens roll reduceras till typ noll? Skatterna sänkas och inte ens rudimentära - enligt svenskt synsätt - offentligfinansierad sjukvård finnas? McCain som statsministyer i Sverige... jag blir mörkrädd...

Lennart B sa...

Och sen ska vi inte ens nämna deras - och tydligen din egen också - Israelpolitik. Med hänvisning till att Hamas har som uttalat mål att "förgöra Israel" tillåter sig Israel att förgöra palestinierna, beslagta deras mark, förstöra deras av FN finansierade uppbyggda infrastruktur och godtyckligt ha ihjäl och illegalt fängsla tusentals palestinier utan rättegång.
Snacka om att ställa till problem för sig själva...

Lennart B sa...

Ja just det, jag glömde bosättningspolitiken, som du förmodligen också helhjärtat stöder, eller?

Mathias Sundin sa...

Tycker du att dödsstraff passar bra ihop Folkpartiets åsikter? Det stödjer nämligen Barack Obama.

Ska man vara engagerad i amerikansk politik får man ta det onda med det goda. Så nej, jag är inte abortmotståndare. Dina övriga påståenden om McCain, eller några amerikanska politiker för den delen stämmer dåligt överens med verkligheten.

Dina åsikter om Israel stämmer också väldigt illa med Folkpartiets. Du hittar dessutom på rena lögner.

Lennart B sa...

Ja angående dödsstraff som du tar upp så stöder ju både Obama och McCain att det skall behållas men skulle inte Palin vara abortmotståndare? Var inte McCain emot Obamas sjukvårdsreform? Sade inte McCain att USA hade en "moralisk skyldighet" att typ agera världspolis med militära medel?
Och har jag så fel att Folkpartiet stöder Israels utomrättsliga dödande av folk? Israeliska attackhelikoptrar brukar ju regelmässigt avfyra missiler mot Hamas-ledare i Gaza. Tusentals palestinier är ju faktiskt fängslade - utomrättsligt - i Israel, bla Mordechai Wanunu. Inte visste jag att Folkpartiet stödde detta. Liksom beslagtagandet av palestinsk mark för att bygga en skyddsbarriär mot förmodade självmordsbombare, innanför den sk Gröna Linjen, om detta är Fp:s politik... då blir jag mörkrädd. Men du kanske mer kan specificera dig vad du avser?

Mathias Sundin sa...

Men, vad är så svårt att förstå med att man inte stödjer alla delar hos en kandidat? Eller stödjer du, eller tror du Folkpartiet, stödjer 100% av Obamas politik?

För mig var utrikesfrågor och frihandel viktigast. Därför McCain. Jag gillade båda kandidaterna, men detta avgjorde för min del.

Frågan känns lite svår att diskutera med dig, eftersom du på min andra blogg jämför McCain med Hitler.

Återigen, du hittar på massa saker om Israel som inte är sanna. Att då sen påstå att FP stödjer det, trots att jag redan påpekat att det du skriver är falskt, blir rätt konstigt - och gör det helt omöjligt att diskutera.

Är du aktiv folkpartist?

Lennart B sa...

Eftersom du valde att jobba för McCain och inte för Obama, så antar jag att McCain/Palins politik tilltalar dig mer, eller?
Läs vad jag skriver, för övrigt. Jag skrev att förmodligen var Hitler övertygad om det rätta i sin politik, liksom McCain, och Obama för den delen. Därmed upphör likheterna. Men man måste försöka förstå vad respektive persons politik får för konsekvenser och agera därefter. Som sagt, du valde McCain.
Slutligen, tror du det räcker att bara avfärda mina synpunkter på Israels politk med att de är "rena lögner" och "falska" och att du därmed inte behöver diskutera dem, eller ens specificera vad du avser? Tål du inte en debatt? Om du hamnar i riksdagen vill jag gärna veta var du står...
Jag är aktiv folkpartist, sitter i Kfi Linköping.

Mathias Sundin sa...

Jag engagerade mig för McCain. Tyvärr kom Palin efter tag på köpet. Som jag sa var det utrikespolitiken och frihandeln som var prioriterade för mig.

Och varför väljer du just Hitler och inte, tex, Tony Blair, Nelson Mandela eller Bill Clinton att jämföra med? Det blir ärligt talat ganska osmakligt.

Jag ser inte att något av dina påståenden är sanna.

Jag, om någon, tål debatt, men det blir svårt att debattera när någon jämför McCain med Hitler och hittar på saker om Israel.

Jag blandade ihop dig med någon annan. Jag vet mycket väl vem du är. Tråkigt att du har sådana extrema åsikter om Israel.

Lennart B sa...

Återigen - skulle du kunna redogöra för din Israelpolitik något mer faktabetonat än att kalla mina påståenden för påhitt, "rena lögner" och att de är "falska"????
Eftersom du kandiderar till riksdagen så vore det - som sagt - bra att få ett sansat svar. Eller tänker du använda motsvarande invektiv från riksdagens talarstol när någon tycker annorlunda?

Mathias Sundin sa...

Lennart: Om någon i riksdagen hittar på lögner om Israel så skulle jag även då kalla det lögner. Jag skulle inte heller föra någon seriös diskussion med någon som jämför John McCain med Hitler.

Angående McCains Israel-politik skiljer den sig inte nämnvärt från Obamas.

Kort svar:
Min uppfattning är att lösningen på konflikten är byggandet av demokrati i de palestinska områdena. Om det blir demokrati där kommer vi få en fredlig lösning på konflikten. Säkert massa bråk och stök, men inte längre våld.

Lennart B sa...

Jag har en känsla av att hört det här förut, typ "bla bla Hitler bla bla och därför tänker jag inte diskutera med dig..."
Låter lika auktoritärt som en partipiska...
Och sen hur har du tänkt dig att demokrati skall byggas i de palestinska områdena, eftersom det jag skrev i mitt andra inlägg 4 sept 21.26 fortfarande står oemotsagt.
Och vilka är de "palestinska områdena"? Den legitima gränsen enligt FN:s delningsplan eller den sk "gröna linjen", tagen med militärt våld eller det som blir kvar efter att bosättarna tagit det mesta, de sk C-områdena?
Ja-adu det här är inte lätt och att skapa demokrati och fred utan rättvisa är dömt att misslyckas.

Mathias Sundin sa...

Så du ska få vräka ur dig vad som helst, men jag ska ändå föra en seriös diskussion med dig, trots att du jämför den politiker jag jobbar för med Hitler? Och när jag reagerar på det är det auktoritärt? Jösses.

De palestinska områden som är idag. Sen vad som blir palestinska områden sen, avgörs i en förhandling - mellan två demokratier.

Och återigen - det du skrev i det inlägget är påhitt, lögner, falskt - kalla det vad du vill.

Lennart B sa...

Ok

Lennart B sa...

Jag kan ju inte ge mig... och eftersom ingen annan verkar debattsugen typ "0 comments" på dina andra inlägg så kan det ju inte vara speciellt betungande för dig att svara, eller..?

du skrev ang Israel:
"Och återigen - det du skrev i det inlägget är påhitt, lögner, falskt - kalla det vad du vill."

Har du läst FN:s rapport om krigsförbrytelser (från båda sidor) i Gaza-kriget förra året där uppemot 1400 palestinier dödades? Där hittar du en del fakta. Du kan förmodligen förkasta hela rapporten som "biased, men det är väl magstarkt isf med tanke på att den högst ansvarige för kommissionen var Richard Goldstone.
Bäst att du googlar honom innan du svarar...