2010-09-09

Dröm blir mardröm

Vaknade med ett ryck när jag fortfarande halvsovande slog på TV:n och möttes av Thomas Östros hånflin. Det var ingen mardröm, han stod där i TV och läxade upp Anders Borg och talade om att demokratin stod på spel, eftersom denne räknat igenom Östros kalkyler och kommit fram till att det fattas 20 miljarder kronor.

När man lite senare läser World Economic Forums rankning där man kan se att Sverige går från plats fyra till plats två över listan av världens mest konkurrenskraftiga ekonominer, så blir Östros babbel än mer obegripligt.

Det här valet handlar om mer än vanligt för mig. Sverige är nu först ur starblocken i västvärlden efter krisen. Vi har ett gyllene läge att flytta fram Sveriges position i världen - rejält! Vi kan stå i början på en riktigt guldålder. Allt det kommer inte krascha samman över en natt om Thomas Östros blir finansminister, men motorn kommer börja hacka igen. Istället för en snabb acceleration, kommer vi att sakta in.

Så såg det ut under 2000-talet med Socialdemokraterna vid rodret. Den politiken vill man nu gå tillbaka till.

4 kommentarer:

Gustav Ernberg sa...

Tänkte förtidsrösta och kryssa dig, men jag ser inte ditt namn på folkpartiets lista.
Hur gör man för att rösta in dig?

PS. Du har missat några bokstäver i din A-Ö lista :-) DS.

Mathias Sundin sa...

Vad trevligt!

Är det riksdagslistan i Östergötland du har? Jag står tvåa.

Gustav Ernberg sa...

Jodå jag tillhör Östergötland.
Kanske tittade på fel lista...

Magnus Ekholm sa...

Mycket intressant läsning om Sveriges konkurrenskraft. Det måste ju vara det ultimata beviset på att vår politik under den ekonomisk krisen var fläckfri. Synd att sådana nyheter inte får mer utrymme i svensk media...