2010-09-08

Koppla bort

När man är inne i en så här intensiv period kan det vara bra att försöka ha tankarna på annat håll en liten stund varje dag. Starcraft funkar utmärkt, till exempel. När man spelar en match är det omöjligt att tänka på valrörelsen.

En annan avkoppling för mig är att följa amerikansk politik. Jo, jag inser att det är stört. Koppla av från politik med politik. Anledningen är att jag inte hinner hänga med så mycket vad som händer där nu, vilket jag vanligtvis gör ganska noga. Att då ta tio minuter och scanna igenom det senaste är lite avkopplande.

Mest intressant igår var att Chicagos borgmästare Richard Daley meddelade att han inte ställer upp för omval, för en sjunde mandatperiod. President Obama är ju som bekant från Chicago, likaså är hans stabschef Rahm Emanuel. Han har tidigare sagt att han gärna skulle bli borgmästare i Chicago någon gång. Emanuel alltså, inte Obama. Han har dessutom inofficiellt meddelat att inte tänker stanna mer än kanske två år på det extremt hårda jobbet i Vita huset. Så nu spekuleras det hej vilt om Emanuel ställer upp i valet. 22 november är sista dag för att anmäla sig som intresserad.

Så där. Nu har vi tänkt lite på amerikansk politik ett tag.

Till sist, dagens fix: Folkpartiet på högsta siffrorna sedan 2006 i Synovate. Alliansen ökar, S fortsätter rasar. Aaah.

Inga kommentarer: