2010-09-23

Väljarna är inte dumma

När väljarna röstar fram ett fortsatt vänsterstyre i Norrköping känns det inte helt optimalt att påstå i en rubrik att väljarna inte är dumma. Men så är det. Väljarna tyckte inte att den samlade Alliansen i Norrkping erbjöd ett tillräckligt bra alternativ. Visserligen gick FP fram, men det räckte inte.

Hur som helst. Detta inlägg handlar om de väljare som röstade på Sverigedemokraterna. Jag träffade en hel del av dom när jag knackade dörr. Visst finns det en kärna av rasister, tidigare nazister och andra främlingsfientliga inom partiet och bland väljarna, men den stora massan hos väljarna är inte några rasister. De älskar inte invandrare över allt annat, men framförallt är de förbannade att ingen tar tag i problemen. Problemen att många invandrare saknar jobb, inte lär sig svenska, inte blir en del av Sverige - och så vidare.

Därför röstade de på SD. Inte för att de tror att SD har så där värst bra lösningra på problemen, utan för att en röst på SD kan sätta fart på övriga partier att göra något. Att se problemen och lösa dom.

Paulina Neuding, chefredaktör på Neo, och Johan Lundberg, chefredaktör på Axess, har förstått detta (trots att de så vitt jag vet inte knackat dörr, smarta människor). De skriver om det på DN Debatt:

1. Det har funnits en ovilja att erkänna de problem som finns och diskutera möjliga åtgärder.

2. Man har misslyckats med att formulera varför ett generöst flyktingmottagande är något bra.


Jag tycker de sammanfattar vår uppgift klockrent. Det är dags att sätta igång. Men ni som tänker vara med, förbered er på att bli kallade rasister, att ni fiskar i grumligt vatten och alla andra möjliga förolämpningar. Men tänk på att det är ni som faktiskt gör något för att Sverige ska vara fortsatt öppet och tolerant. De andra går Sverigedemokraternas ärenden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alldeles för farligt att underkänna folkets DEMOKRATISKA beslut!

Hur mycket än man avskyr Sverigedemokraterna, så skall man konstatera att detta intåg till riksdagen har väckt de etablerade partierna.

Nu har har de på allvar avsikten att behandla invandrarnas integration i landet.
Denna fråga har politikerna bara "bläddrat" genom – det har is in tur lämnat fri engagemang för Sverigedemokraterna, INGEN trodde att SD är kapabel att komma förbi inträdes spärren till riksdagsrepresentation!

Som om det räcker inte med skrämselhickan - Sverigedemokraterna, så måste vi uppmärksamma följande;
Muammar Gaddafi konstaterade nyligen att "Det finns tecken på att Allah kommer att låta islam besegra Europa utan svärd, utan gevär, utan strid. Vi behöver inte terrorister, vi behöver inte självmordsbombare. De över 50 miljonerna muslimer (i Europa) kommer att göra det till den muslimska kontinenten inom några årtionden."

Muammar Gaddafis konstaterade skall inte viftas bort!
Många anser att Muammar Gaddafi är en galning, samtidigt ansåg Hadar Cars m fl att ingen väljare utanför Sjöbo skulle ha rätt att påverka någonting....

Samma gäller Erbakan, en tidigare turkisk premiärminister yttrade: "Hela Europa kommer att bli islamiskt. Vi kommer att erövra Rom."

Glöm inte att Recep Tayyip Erdoğan har på ett möte i Tyskland uppmanat sina landsmän som är bosatta i Tyskland att INTE assimilera sig!

Är Tyskland på väg bli en islamisk stat. Också Sverige. Vem bryr sig?

ANGELA MERKEL
"Vårt land kommer att fortsätta att förändras och integration är också en uppgift för samhället att ta itu med uppgiften som har med invandrare att göra," sade förbundskansler Angela Merkel till Frankfurter Allgemeine Zeitung. "Under åratal har vi lurat oss själva om detta. Moskéer till exempel kommer att vara en mer framträdande del av våra städer än tidigare."

Jag röstade inte på Sverigedemokraterna, men man skall akta sig ändå - det finns ju extremister på det muslimska sidan....

Björn Börjeson sa...

Mycket intressant debatt!
I boken "Orientalism" från 1978, hävdar Edward Said något liknande nämligen att orientalerna har försökt ta över västerlandet i 50 år...!

Staffan Danielsson sa...

Jag instämmer, Mathias, och har själv bloggat om detta; http://staffandanielsson.blogspot.com