2010-11-25

Starcraft-gubbe

I lördags var det nostalgiskt värre. Jag var och tittade på en Starcraft-turnering. Senast jag gjorde det live var nog nästan tio år sedan.

Det var min kompis Jonathan Liberman som drog med mig. Han har hamnat i eSports-världen och jobbar nu med ett bolag som bland annat sänder eSport på Aftonbladet och i SVT.

Tävlingen gick av stapeln på Inferno Online i Stockholm. Ett gigantiskt gamingcenter med närmare 400 datorer. Det var kval till helgens Dreamhack, som börjar idag. SVT Play sänder live med start imorgon kväll klockan 17. Men det är ett dygn senare som den riktiga höjdpunkten utspelar sig. Finalen i Starcraft II-turneringen. För att kommentera har de flugit in Day[9]. Imponerande satsning, även om han inte råkar vara min favoritkommentator.

Ja, rubriken, Starcraft-gubbe, kanske kräver en förklaring. När jag hälsade på kidsen i helgen och Jonte berättade för dem att jag varit förbundskapten för det svenska laget i de första World Cyber Games för nästan tio år sedan, då tittade de på mig som om jag vore en dinosaurie. "Då var jag åtta år", sa någon snorvalp. Jag kände plötsligt ett starkt behov av en käpp att luta mig mot.

1 kommentar:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Hehe. Jag är rädd att jag kommer få den känslan många gånger i helgen, jag ska nämligen dit. :-)

Mest är det faktiskt Day[9] som drar, och möjligheten att träffa kompisar såklart. Det blir mitt fösta Dreamhack, men jag har bott i Jkpg i 5-6 år så...

Dreamhack och Day[9] i helgen

Ha en härlig helg ändå!

:-)