2006-02-10

En farlig utveckling

Jag satte juicen i fel strupe imorse när jag på nyheterna hörde att svenska staten genom säkerhetspolisen gått in och stängt Sverigedemokraternas webbtidning genom att kontakta internetleverantören.

Sverigedemokraterna är ett gäng tokar som driver en främlingsfientlig politik dold bakom en fasad de ständigt försöker putsa till något bättre. Men yttrandefriheten gäller också dessa människor. Precis som Jyllands Posten har rätt att publicera karikatyrer på profeten Mohammed så har Sverigedemokraterna rätt att ha en webbtidning full av korkade åsikter.

Det som händer just nu är svenska staten begränsar vår yttranderätt för att våldsverkare i andra länder hotar våra medborgare. Dessa våldsverkare är islamister som vill införa diktatur och är flitigt påhejade av enpartistater och diktaturer. Sverige backar nu för deras hot genom att begränsa våra egna mänsliga rättigheter. Precis, exakt, just det som dom vill!

Svenska staten ska skydda sin medborgare, det är den grundläggande uppgiften för en stat, men inte genom att begränsa deras rättigheter. Skicka personal till de länder där svenskar hotas, flyg hem våra medborgare - gör vad som helst, men begränsa inte våra mänskliga rättigheter.

Vad är nästa steg? Om jag skriver något här som kan få en våldsverkare i ett annat land att bli mer fientlig till svenskar, ska då min blogg släckas ner?

3 kommentarer:

Mathias Sundin sa...

Det är inga konspirationsteorier, det är min åsikt om Sverigedemokraterna.

Anonym sa...

Nu visar det sig tydligen att SÄPO haft detaljerad info om hot mot den internetleverantör som SD använder sig av. Har man endast informerat leverantören och statsråd om vad man känner till och överlåtit ev. beslut till leverantören, då kan jag inte annat än tycka att det hela ter sig ganska rutinmässigt.

Möjligen har reaktionerna, dock helt begripligt, varit lite snabba i denna affär.

Mathias Sundin sa...

Okej, det är en intressant information. Men jag hoppas att de också vidtagit åtgärder för att stoppa det hot som leverantören utsattes för. De har rätt till skydd från dessa hot.