2007-08-19

BW

Så förkortas Brood War. Expansionen till Starcraft. Jag har spelat ett par matcher idag. Blev så nostalgisk när jag läste och skrev om World Cyber Games för ett litet tag sen. Det gick inge vidare. Första matchen torskade jag, kom inte riktigt ihåg hur man byggde de olika grejorna. Sen efter att den värsta rosten var borta lyckades jag vinna.

Via Dick Erixon ser jag att Nya Wermlandstidningen skriver om de fattiga svenskarna:

Så många som åtta av tio svenskar saknar helt egen förmögenhet – om man bortser från värdet av den egna bostaden. Enligt statistik från Luxemburg Wealth Study så är våra finska grannar dubbelt så rika. Engelsmannens genomsnittliga förmögenhet är fyra gånger större, och italienarens sju gånger.

En idé som tyvärr har förkastats av den borgerliga regeringen vore att man vid försäljningen av statliga bolag skulle låta det kapitalet, eller de aktierna, delas ut till medborgarna.

På SvD.se kommenterar PJ Anders Linder Alliansen uppgång i opinionen:

Trots detta har Alliansen en kanin i hatten, och han heter Jan Björklund. Om några veckor blir det slut på ledarvakuumet i folkpartiet, och om skolministern har använt sommaren väl kan hans nya roll göra stor skillnad, och det inte bara för fp utan för hela borgerligheten. Det vore ytterst välkommet om Björklund tog tillfället i akt den 8 september och använde sitt jungfrutal i Västerås till att slå ett slag för borgerligheten som ideologisk och inte bara skatteteknisk förnyelsekraft – och till att ställa socialdemokratin till svars för bristerna i välfärdstjänsterna i allmänhet och skolan i synnerhet. En vitamininjektion!

Inga kommentarer: