2006-03-27

Riksmöte 2006

I Malmö samlades i helgen tusen folkpartister för ett två dagars riksmöte. På ett riksmöte fattas inga beslut utan är till för olika intressanta seminarier, anföranden och inte minst för att träffa folkpartiklar från andra delar av landet och umgås och utbyta erfarenheter.

Lars Leijonborg lämnade tre vallöften i sitt anförande:

1. Färre i utanförskap
2. Färre utslagna i skolan
3. Färre gamla i vårdköer

På lördagen presenterades också en ny version av Utanförskapets karta, som visar utanförskapets utbredning över Sverige. Det är inte mindre än en halv miljon människor som lever i utanförskap. En helt otrolig siffra.

På kvällen var det middag och underhållning på Slagthuset! Snacket om att folkpartister inte kan festa får nog tas med en ny salt... Imitatören Göran Gabrielsson gjorde flera klockrena imitationer av bland annat Leijonborg, Björklund och hans paradnummer Göran Persson. Anna-Lena Brundin stå-uppade framgångsrikt och fyra killar och tjejer rev av ett antal populära låtar. Själva dansade jag så att det fortfarande känns i benen.

Jag lyssnade också på Dallas, en man som jobbat i Rosengård i 35 år och som är mycket kritisk till nuvarande så kallade integrationspolitik. Han framhöll ansvaret hos invandrare att integrera sig i samhället och hos de som redan bor här att acceptera och förstå de som flyttar hit. Det svenska språket menade han var oerhört viktigt att lära sig, och han sa åt alla han kände att riva ner parabolantennerna och istället kolla på svensk tv.

En mycket givande och rolig helg. Om jag ska avsluta med lite skryt så har Norrköpingsföreningen ett bra rykte runt om i folkparti-Sverige. Jag säger bara: They ain't seen nothing yet.

1 kommentar:

Bulten i Bo sa...

Lars Leijonborg lämnade tre vallöften i sitt anförande:

1. Färre i utanförskap
2. Färre utslagna i skolan
3. Färre gamla i vårdköer


Kan mycket väl tänka mig att Leijonborg lovade att vi ska slippa att ha de utslagna hängande i våra skolor, samt att vi ska försöka reservera platserna i vårdköerna för yngre och friskare personer.

Det där gamla kravet om obligatoriska svensk-kunskaper för medborgarskap, han nämnde ingenting om det?