2007-04-20

NEEJ!

Gah! Sluta peta i människors liv! En arbetsgrupp i folkpartiet föreslår nu att man ska kvotera barnsjukdagarna. Idag är det framförallt kvinnor som är hemma och den obalansen är inte bra. Men det är inte statens uppgift att bestämma sånt! Jag får hjärnblödning, aaaah.

7 kommentarer:

Bolli sa...

Jag tycker att det är bra, staten måste våga ta sånna något obekväma beslut.
Det här kommer bland annat att tvinga upp kvinnornas löner vilket i sin tur innebär att jämställdheten kommer närmare. För på 2000-talet skall vi väl ändå inte behöva leva i en värld där man tror att tjejer gillar rosa, pojkar gillar blått och att kvinnor är mjuka lite fnittriga varelser som gillar att shoppa!?

Robert Nordman sa...

En kvoterad föräldraförsäkring kommer leda till att par med knappa resurser, framförallt då yngre, helt enkelt kommer strunta i den gemensamma vårdnaden om det är så att mannen tjänar mer.

De negativa följderna av det är tillräckligt för mitt ställningstagande att vi måste ta någon helt annan väg för att nå jämställdhet.

Robert Nordman sa...

(komplettering)
För om det bara finns en vårdnadshavare får den personen hela försäkringsperioden.

Robert Nordman sa...

Shit vilken miss av mig, det var ju VAB det handlade om.

Ännu värre: Om jag är bortrest under vissa perioder, ska mitt barns mor då gå hemma utan ersättning?

Som en briljant kommentar på Ingerös blogg sa:
Familjepolitik är ingen tebjudning!

Anna sa...

Till Robert: Svar på frågan om hans sambo måste stanna hemma utan ersättning. Nej. Tanken är att DU skall stanna hemma, om hon redan tagit ut fler dagar. Det är precis DET som är meningen!!

dobeln sa...

"Jag tycker att det är bra, staten måste våga ta sånna något obekväma beslut."

Helt sant - när människor fattar beslut om t.ex. barnomsorg som går stick i stäv med elitens ideologiskt baserade verklighetsuppfattning måste deras beteende korrigeras.

Många tror ju att staten ska representera folkets åsikter (som ligger på runt 70-80 procent nej i denna fråga), men det är bra att du är tydlig i ditt ställningstagande mot den sortens trams.


"För på 2000-talet skall vi väl ändå inte behöva leva i en värld där man tror att tjejer gillar rosa, pojkar gillar blått och att kvinnor är mjuka lite fnittriga varelser som gillar att shoppa!?"

Människor i regel tror att kvinnor gillar att shoppa eftersom - tro det eller ej - kvinnor gillar att shoppa i mycket större utsträckning än män.

Robert Nordman sa...

Anna: "Till Robert: Svar på frågan om hans sambo måste stanna hemma utan ersättning. Nej. Tanken är att DU skall stanna hemma, om hon redan tagit ut fler dagar. Det är precis DET som är meningen!!"

Så med andra ord ska jag inte få ta ett jobb som innebär att jag reser mycket? Eller måste jag söka dispens om jag får ett sådant jobb? Tror du att jag kommer få det jobbet om jag har barn och de vet att jag kan bli tvungen att stanna hemma väldigt plötsligt?

Och detta scenario gäller båda könen.