2006-08-17

Dagens media 17/8, eller: frontalangrepp

I totalt tre artiklar angrips jag idag i NT och Folkbladet. Lars Stjernkvist har skickat samma artikel till NT och Folkbladet och i Folkbladet finns en artikel från två personer med ungefär samma budskap som Stjernas.

Jag pekade för ett tag sen på sossarnas svaga ledarskap, inte minst Mattias Ottosson. Då skickade han fram Lars Stjernkvist, och gör nu samma sak igen. Först tänkte jag korrigera ett antal faktafel som har smygit sig in i hans artikel.

Jag är inte gruppledare, det är Karin Augustsson. Jag är oppositionsråd.
Jag (och Lars Leijonborg) varnade inte för kravaller i Hageby samtidigt som det pågick kravaller i Frankrike, som INTE hade utlösts av förslag på ändrad arbetsrätt som Stjernkvist påstår. Det var långt senare.
Inte heller störde vi antiisraeldemonstrationen i Hörsalsparken. Vi buade när andra applåderade och jublade.
Vi har inte stulit någon slogan av IFK Norrköping. Vår slogan är "Folkpartiet står upp för Norrköping", den kan jag lova har inte IFK använt.

Sen börjar han dilla om breda majoriteter, när han försöker bemöta mitt påstående om svagt ledarskap i Norrköping. Ja, detta samlande av breda majoriteter har lett till en nedrustning av Vrinnesjukhuset, nedskärningar i skolan både i då- och framtid, 11 000 förlorade arbetstillfällen sedan 1990 och att över 50 procent av människorna i Hageby saknar jobb.

Jag tycker inte det kan bli mer tydligt att Norrköping behöver ett nytt ledarskap och ska vi kunna stå upp i en tuff global konkurrens så behövs nya ledare med lite skinn på näsan.

I NT har jag och Gunnar Asserhed (fp) en artikel tillsammans med gruppledarna för de andra borgerliga partierna i kommunen och landstinget. Vi skriver bland annat om en friare roll för Vrinnevisjukhuset. När kommer Lars Stjernkvist och Palle Håkansson skriva samma sak?

1 kommentar:

bertil sa...

Jo, det var en tunn soppa som Stjernkvist lyckats koka ihop. Inte särskilt mycket fakta men icke så få kraftigt vinklade och haltande tolkningar. Är det den typen av osakliga inlägg i debatten som underblåser politikerföraktet?

Men det är väl bara att tacka och ta emot. Bör inte vara så svårt att kommentera med hjälp av verkligheten som den faktiskt ser ut. Det mesta talar ju emot socialdemokratin i Norrköping.