2006-08-22

Dagens media 22/8

Idag är det mycket media att rapportera, så vi börjar med gårdagen. Östnytt hade då ett långt inslag om integration där jag intervjuades när jag knackade dörr i Hageby. Gå till deras hemsida och klicka på Veckoarkiv, välj måndag 19.10.

Idag är det artiklar i NT och Folkbladet som rapporterar om när Alliansen presenterade den lokala valplattformen. Jag och Karin Augustsson lyfte fram s, v och mp:s nedskärningarna i grundskolan med 163 miljoner kr och vår satsning på ideell ungdomsverksamhet på 55 miljoner kr. Vi presenterade också att Alliansen vill införa den så kallade Nackamodellen, vilket innebär att man är helt fri att välja i barnomsorgen. Vill man utnyttja den kommunala verksamheten - varsågod. Vill man vara hemma själv med sina barn - varsågod.

På NT:s insändarsida är det full fart. Li Teske bemöter Andreas Nilsson med ett mycket märkligt inlägg där hon faktiskt ljuger och påstår att dom inte vill skära ner grundskolan. Lars Stjernkvist svarar i en kort replik och menar att folkpartisterna flamsar bort en viktig fråga. Det visar återigen att ingen ledande socialdemokrat har fattat vad det handlar om. Dom tror att "Stå upp för Norrköping" är någon skojig kampanj. Men det handlar om vår framtid och ju snabbare Lars Stjernkvist fattar det, desto bättre, men det verkar tyvärr vara långt borta.

Henning Süssner svarar Erik Svansbo i en något flummig insändare och menar att är nyliberaler som står för tvång, inte kommunister.

Inga kommentarer: