2007-04-03

Nämen, nu ljuger du Pär Nuder

"Ena veckan tar de bort förmögenhetsskatten, andra veckan fastighetsskatten. Det gör de i stället för de satsningar på välfärden som de tidigare har lovat."

Det säger Pär Nuder till DN.

Men förstår du Pär, vi lovade att satsa på välfärden OCH ta bort förmögenhetsskatten OCH fastighetsskatten. Få frågor var väl så uppmärksammade i valrörelsen som just fastighetsskatten. Du måste förstå Pär att detta är en borgerlig regering och vi försöker hålla de vallöften som vi kommer med.

Och visst är det hemskt att skatten avskaffas, det gör att rika svin som familjen Lindqvist kan bo kvar. Han är pastor, hon är socionom. Riktiga höglöneyrken. Det finns fler sätt att hjälpa människor än att satsa i offentig sektor Pär Nuder.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det är bara så att vi fortfarande väntar på satsningarna på välfärden (alltså välfärd också för mindre bemedlade). Vi ser ju redan nu hur satsningar på infrastruktur får stryka på foten för stureplanshögerns privata förmögenheter.

Anonym sa...

...ska vi ta och ha en avgift istället för procentlagd inkomstskatten också!? Då blir det väl rättvist..eller?

Anonym sa...

Nuder ljuger? Nja, men du skulle önska det kan man tro! Har du bara läst Företagsekonomi och hoppat över Nationalekonomin i skolan Mathias Sundin?

Mathias Sundin sa...

Anonym #1: Du kanske har missat exempelvis satsningen på äldreomsorgen? 13 mkr innebär det för Norrköpings kommun tex.

Du är dessutom felinformerad angående infrastrukturen och bör peka ditt anklagande finger mot den förra regeringen. Massa underbudgeterade vallöften som nu räknas på ett korrekt sätt.

Anonym #2: Va?

Anonym #3: Vad har ditt inlägg med saken att göra. Nuder ljuger om att vi lovade något i valrörelsen men gör annat nu. Vad har det med företags- eller nationalekonomi att göra?

Mathias Sundin sa...

Läs tex detta om infrastrukturen:

http://www.erixon.com/2/blogg070408.htm#10

Anonym sa...

Jag röstade på en borgerlig regering i förra valet och jag vet nu att jag gjorde rätt.

Detta är nog den första regeringen som fakiskt genomfört de reformer som man lovat i valrörelsen.
Vänsterregeringen lovade alltid en massa men så fort man bildat regering gällde andra bud.

Man ska hålla vad man lovar, tack! Ni har min röst nästa gång igen också..

Anonym sa...

Direkt hör man nu röster: "Nu får de rika det ännu bättre och de fattiga ännu sämre! Är det rättvist?"

Men, fastighetsskatten är i högsta grad orättvis och drabbar den som råkar bo i fel område. De som är "rika" bidrar ju redan med massvis med pengar till välfärden genom andra skatter, eftersom de ju är höginkomsttagare.

Att "de rika nu får mer och de fattiga får mindre" kan inte vara skäl nog till att behålla dåliga och orättvisa skatter.

Höginkomsttagarna får betala sin beskärda del även utan den orättvisa fastighetsskatte.

Jag tjänar inte jättemycket, men ligger nog över medel. Dock bor jag i ett attraktivt område och tjänar nog på att fastighetsskatten försvinner. Ändå - så känner jag mig inte som en bov eftersom jag arbetar hårt för mina pengar och betalar alla andra skatter som finns i samhället.

Anonym sa...

Argumentet att "nu kan familjerna planera sin ekonomi eftersom de vet sina utgifter" faller lätt eftersom fastighetsskatten är en trots allt liten del av de utgifter man som husägare ska betala. Räntan som studsar upp och ner är ett större hot mot det ekonomiska planerandet.

Men skatten är i grunden orättvis och impopulär och bör tas bort.

Anonym sa...

http://www.horsakistan.blogg.se