2009-06-10

4000 namn för Skärblackabadet!

Jag har precis varit och kraschat kultur- och fritidsnämndes fikapaus tillsammans med Tomas Hellberg, ordförande i Blacka musik, som lämnade över ca 4000 namnunderskrifter till Bengt Cete (MP), ordförande i nämnden. Viktigt att poängtera att Blacka musik är politiskt obundna och kämpar för simhallen, inte för något parti. 

Cete och vänsterkoalitionen har börjat backa nu, besparingen ska inte bli lika stor sa man nu. Vi får se vad beslutet blir i eftermiddag. 

Men är det ändå inte märkligt att man anser sig ha råd med en kommunal loge på Idrottsparken, men inte en simhall i Skärblacka.  

Hur som helst så är det ett otroligt jobb som Skärblackaborna har lagt ner. 4000 namn på en vecka! Enligt SCB så bodde 2005 cirka 4000 personer i Skärblacka! Det är såklart också folk i de omkringliggande orterna som hjälpt till, men ändå, vilket uppslutning! 

Nu ska jag strax iväg och tacka Björn Eriksson för hans insatser som landshövding i elva år. Det är vemodigt, han har varit otroligt bra. Känns bra att kunna vara med och säga tack.

Inga kommentarer: