2010-01-12

Nej till mellandagsrea på Parken

Vi hade fullmäktigegrupp igår i Folkpartiet och ägnade en lång stund åt Idrottsparken. Vi vägde saker fram och tillbaka men till slut var det ingen tvekan om att vi kommer säga nej till förslaget att sälja Parken. Det är nämligen en mellandagsrea utan dess like som är föreslagen:

*Nya Parken är värderad till cirka 200 miljoner kronor (trots att den är ombyggd för 300 miljoner, säger en del om hur lyckad den här affären är...).

*IFK ska köpa bolaget för 3,3 miljoner kronor.

*Trots det kvarstår kommunen som långivare av lånen på 305 miljoner, och därmed hela risken.


Det motsvarar en rea på 98 procent. Och vi blir inte ens av med lånen.

Alternativet att ha kvar arenan är inte bra det heller. Det var därför Folkpartiet och Alliansen sa nej till ombyggnaden från början. Men det är det minst dåliga alternativet just nu.

IFK måste visa upp att man kan få ordning på sin ekonomi och bli en stabil förening. Då kan vi börja prata om ett köp igen. Ett köp ska då såklart vara ett riktigt köp, där man faktiskt betalar vad varan är värd.

2 kommentarer:

Bambis sa...

Tack Mathias för din insats i olika frågor i kommunpolitiken,Du är till skillnad mot andra politiker här i stan rakryggad och ärlig. Framförallt i dina inlägg om Idrottsparken som jag garanterat tror blir en valfråga som fäller sosseblocket.Har alltid rösta på v partiet i det kommunala valet förut. Men börjar nu att vika över mot er pga. av dina raka och mänskliga synpunkter. Fortsätt så , då ligger min röst hos er. Är 55år gammal så jag har röstat några ggr.

Mathias Sundin sa...

Tack ska du ha Bambis! Det är många som delar vår uppfattning i Parken-frågan har jag upptäckt.