2010-01-04

Slaktad - värt nio års fängelse

Det är inte bara vargar som skjuts här i landet. En 24-årig kvinna blev förra året skjuten med en slaktpistol av sin exsambo. För det döms han idag till 14 års fängelse, eller nio år, eftersom man släpps ut efter två tredjedelar av straffet.

Vi har precis firat att ett nytt årtionde tar vid och undrade samtidigt var det förra årtiondet tog vägen, det gick ju så snabbt. Den här mannen mördare iskallt sin tidigare sambo, troligen har han även innan dess gjort hennes liv till ett helvete också, och för det ska han sitta inte ens ett årtionde i fängelse. Det är ruttet.

2 kommentarer:

Rättsråttan sa...

Jag tycker det var en rimlig som utifrån det lilla vi får se i tidningarna. Bra att man använder sig av den nya straffskalan för mord. Livstid är bara destruktivt. Dessutom ska du betänka att man bara är villkorligt frigiven den sista tredjedelen av straffet. Den som begår nya brott under den tiden får sitta av den så kallade "delen". Detta är något som populister av olika slag antingen inte vet om eller väljer att bortse från eftersom det är mycket enklare att generalisera över att man bara behöver sitta av två tredjedelar.

Tomas sa...

Rättsråttan...

Så det helt oki att "människan"
kommer ut igen och får möjlighet att döda ngn igen?

Nej riktigt livstidsstraff
för mord i normalfallet och
10-20 år om det finns förmildrande
omständigheter samt avskaffa rabatten.

Döms du till tex 9 år skall du sitta 9 år och inte 6 år minus häktestiden och alla andra möjliga rabatter ni kriminalkramare älskar.

Rymning skall bestraffas med påbackning av det tidigare straffet och avskaffa alla obevakade permissioner.

Sitta i ett svenskt fängelse är
redan nu allt annat än ett straff.

Jävla dalt. Trött på svängdörrarna
i svensk sk kriminal"vård"

//Tomas Fredriksson