2010-07-05

Licenskrav för farliga doggisar i SvD

Peter Kjällkvist och jag skriver i Svenska Dagbladet om vårt förslag med licenskrav för farliga hundraser:

"Hundar av rasen kaukasisk ovtjarka kan väga upp till 80 kilo, är misstänksamma mot främlingar, har lätt för att bita och är framavlade för att skydda boskap från varg och björn på ryska stäppen. De finns, helt oreglerat, som sällskapsdjur i Sverige.

Danmark har beslutat att förbjuda 13 farliga hundraser, bland annat kaukasisk ovtjarka. Sverige borde följa efter och införa en licens som gör dessa hundar omöjliga som sällskapshundar."

3 kommentarer:

peter christoffer sa...

"Pit bull, Rottweiler, Akita or Chow. Most fatal dog attacks are by pit bulls. In 2008, 65% of the fatalities were by pit bulls. " http://www.dogbitelaw.com/index.html#scale

90% i dn:s och svd:s omröstningar är för förbud, stå på er och driv frågan mycket hårdare! ni är lite för mesiga,

Anonym sa...

Jag tycker ni ska utöka det till att gälla alla hundar, eller varför inte alla djur? Det är inte någon mänsklig rättighet att ha djur. För djurens skull menar jag.

Micke sa...

Det finns inga som helst jävla belägg för att någon eller några raser är mera frekventa än andra i bitattacker. De undersökningar som genomförts har sådana brister att en normalt funtad jävel direkt förkastar dem! Att sammanställa tidningsartiklar och därmed försöka med hjälp av denna information verifiera att Pitbull och Rottweiler är särskilt farliga emot människor är inte seriös statistik. Vem fan litar på tidningsjournalistik? Det de förvrider ju fan alltid sanningen och dessutom är det tredje, eller fjärdehandsinformation som används vilket är gravt osäkert och innehåller flera vantolkningsomständigheter.

Så tro inte på all propaganda som sprids för i helvete. De har inte några som helst jävla belägg för sina uttalanden eller ställningstaganden och begriper uppenbarligen inte sig på statistik heller..