2006-10-13

En snigel på ögat

Idag på eftermiddagen började telefonen ringa som tusan. Det var från NT, Folkbladet, Radio Östergötland och Extra Östergötland. Anledningen var att jag fanns med på en lista över personer som först nu anmält TV-innehav. Jag har sagt som det är och var, att det hela var ett politiskt ställningstagande, en civil olydnad.

För några år sedan när jag köpte TV så kom det några veckor senare ett brev från Radiotjänst där det stod att dom visste att jag köpt TV och nu skulle ha sin avgift. Jag ringde upp företaget jag köpt TV från och frågade vad fan de pysslade med, hur kunde de lämna ut mina uppgifter så där. De meddelade lugnt att det är lag på det. Jag kände Sovjetunionens isande vindar över nacken, blev fly förbannad och bestämde mig för att inte betala.

Sedan jag blev politiker på heltid för ett halvår sedan så borde jag dock börjat betala. När jag gick in i den rollen satt jag där på andra människors förtroende och då får man sluta med den här typen av protester. Att jag först nu anmält innehav är att jag inte under den tiden tänkt på att jag inte betalat, av någon anledning kom jag på det nu.

Till folkpartiets medlemmar ber jag om ursäkt för den senaste tidens skolk, men jag hycklar inte skyller ifrån mig. Jag står för vad jag gjorde och får ta konsekvenserna av det.

UPPDATERING kl 16.02:
Intervjun med Radio Östergötland finns nu på nätet, dock i kort version, lyssna på nyhetssändningarna för en längre.

UPPDATERING kl 19.30:
Och nu finns en intervju uppe på NT.se också.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att du inte är någon vidare politiker vet vi nu om med tanke på dina utspel om "ghettot" i Norrköping och ditt pro-krig i Israel. Sen kommer jag också ihåg ditt lilla "BU" rop när folk samlats för att kritisera kriget.
Knappast politiskt utan mer likt huliganer.

Tycker att det är lite synd att du "börjat" betala Tv-avgiften som vi vanliga dödliga gör.

Mvh: n00b

Mathias Sundin sa...

Så du menar att alla engelska parlamentsledamöter är huliganer? De buar nämligen ständigt o jämt - I PARLAMENTET!

Du får tycka vad du vill om mig, men jag tar det inte seriöst så länge du inte vågar skriva ditt namn. Jag känner ingen större respekt för människor som är så fega att de inte vågar stå för sina åsikter.

Jag kan också konstatera att folkpartiet i Norrköping bröt den negativa trend man haft i tidigare val och minskade avståndet till riksresultatet. Så några tyckte uppenbarligen att vi har gjort ett bra jobb.

Anonym sa...

Bara för att dem gör det betyder inte att man behöver sänka sig till deras nivå! Eller hur?


Mitt namn är Nicklas om det nu är så viktigt.

Med tanke på dina utspel så bör Norrköping ta sig en riktig funderare.
Efter 1 vecka så har alliansen lyckats göra sig till åtlöje.
Folkpartiet har dock hållit sig i skinnet men du måste dock vara ett undantag.

Mvh:n00b