2006-10-03

Four more years

I fyra år till kommer Norrköpings kommun styras av socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet. Mp hade ikväll sitt medlemsmöte där de bestämde att de är ett vänsterparti och tänker fortsätta i den fåran. Jag är både besviken och lättad.

Besviken för att Norrköping behöver ett nytt starkare ledarskap, inte fyra år till med Mattias Ottosson. Lättad för att delar av miljöpartiets politik är hårresande, tillväxtfientlig och allvarligt skadlig för jobbskapande.

Nu är det kraftfull opposition som gäller i fyra år för att sedan få en verklig majoritet.

4 kommentarer:

Äkta Liberal sa...

Kraftfull opposition? Antar att du blir arbetslös nu då?. Av de borgerliga i fullmäktige är numera fp det minsta(förutom spi). Mycket spektakel och väsen i media, men minst andel personkryss... Är det då inte rimligt att ditt jobb går till en centerpartist? Mitt förslag är då att du tar och flyttar någon annanstans, ex ditt jobben finns... Säkert finns det någon annan stad att stå upp för. -troligen kommer den staden dock inte att stå upp för dig(den heller)

Mathias Sundin sa...

Jag vet inte om du missade att folkpartiet i hela landet gick tillbaka kraftigt. I Norrköping minskade vi gapet till riksresultatet för första gången sedan 1991.

Jag tycker inte det är ett dugg märkligt att jag inte fick högre andel kryss, jag har till skillnad från mina kollegor och konkurrenter varit i politiken ett halvår drygt.

Kan du inte sätta ut ditt namn, eller är det bara bakom täckmantel du kan vara kaxig?

Robert Nordman sa...

Ha! Jag är snabbare än Mathias! :p

Sakfel "äkta liberal":
1) (fp) och (c) har lika många mandat
2) Alla fyra i Alliansen har tidigare, och lär i framtiden, ha ett varsitt oppositionsråd

Om det dessutom blir så att (mp) får kommunalrådspost (glunkades om att det eventuellt skulle bli fem sammanlagt från och med nu) är det tänkbart att oppositionen får/tar (jag minns inte hur finansieringen går till) fyra oppositionsråd och en pol sek på 75%.

Johan sa...

men nu är du ju lika osaklig som de sossar som beskyller oss i mp-borås för att vara borgare för att vi några mandatperioder suttit med de borgerliga.

bara för att man väljer att samarbeta i några år betyder det väl inte att man helt plötsligt vilar på samma ideologiska grund?

typ :)

och nu vet jag inget alls om situationen i norrköping.