2006-10-21

Sd mer seriösa än v

Idag har jag fått två svar på min debattartikel, Den underbara invandringen, om integration och Sverigedemokraternas framgångar i valet. Den ena från vänsterpartisten Henning Süssner och den andra från sverigedemokraten Allan Karlsson. Hennings artikel är helt bisarr, full med lögner, påhitt och förvridningar, han verkar helt ha spårat ur. Allan Karlssons artikel är full med andra konstiga åsikter, där han argumenterar för varför invandring är dåligt för Sverige. Jag delar inga av dessa herrars åsikter, men noterar att sverigedemokraten för en betydligt seriösare debatt. Han försöker bemöta sakligt, även om åsikter som sagt är enligt min mening fel.

Jag ska skriva ett svar och skicka pronto till NT.

Just ja, värt att notera är att det inte är en sverigedemokrat från Norrköping som svarar. De måste fixa folk från annat håll.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, Henning Süssner är en verklighetsfrånvänd uppblåst fanatiker av minst samma skrämmande slag som de mest extrema sverigedemokrater. Höger- och vänsterextremism går ihop, eftersom vänster-högerskalan är en cirkel, inte ett horisontellt streck.

Mathias Sundin sa...

Sverigedemokraterna är inte höger. De har ingen önskan om ren kapitalism och frihandel. Båda angriper ur ett vänsterperspektiv. Möjligen kan man säga att Sd är åt det konservativa hållet. I övrigt håller jag med =)

pelpet sa...

Höger-vänsterskalan duger inte. Kolla in den politiska triangeln istället.

Robert Nordman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Robert Nordman sa...

Eller Political Compass, som slår triangeln med hästlängder i mitt tycke.

Det som verkligen gör att bland annat sd och v "möts men ändå inte" är att de båda utgår från identitetspolitik: Identifiera en grupp som behöver särskilda rättigheter, i ditt tycke, och kämpa stenhårt för den särskilt gentemot andra grupper som kräver samma sak.

Eller om man så vill:
Klass mot klass
Kön mot kön
Ras mot ras

Kampideologi leder alltid till avgrunden.*

Sällan slåss de för samma grupper, men ibland kan man se hur det blandas. Ställer man grupp mot grupp som själva grunden för sin ideologi så ligger sådant latent.

Inte undra på att de sällan eller aldrig kan förstå sig på liberalers ställningstaganden, eftersom den inte bygger på kollektivism.* Som jag skrev för längesedan mot ett annat håll

Gustav sa...

Vi i SD är för kapitalism och frihandel. Så här står det i vårt ekonomiska program:

"Frihandel ska eftersträvas och Sverige bör verka mot överdrivna protektionistiska tendenser, såväl inhemska som internationella."

"Den fria marknaden, och i synnerhet den fria konkurrensen, skapar som ett resultat av detta förutsättningar för välfärd och utveckling. Företag och entreprenörer tvingas genom den fria marknaden ideligen söka nya vägar för att attrahera kunder och konsumenter."